BMW X2 Galvanic Gold Bagende Emblem c-stolpe Frederik T. Frey Bil Magasinet 2018 Freddies Lounge
© Foto: Daniel Kraus

BMW X2 overrasker i første test

BMW X2 ligner på papiret en mere veldesignet BMW X1 – men så simpel er sagen ikke i virkeligheden.

5. februar 2018 af Frederik T. Frey

Hvor?

Mens vi i Danmark pt. slås med kulde, regn og blæst, bliver den nye BMW X2 præsenteret på tørre og lune asfaltveje i Portugal.

Hvad er nyt?

Navnet og designet. BMW X2 bygger teknisk og mekanisk på en BMW X1, der igen kan spores tilbage til en Mini Countryman. X2 har med sit nye og meget anderledes design andre dimensioner end X1. X2 markerer også et comeback for en særlig designdetalje – BMW-emblemet på c-stolpen som også CSL 3,0 (Batmobil) havde i 1970'erne.  

BMW X2 SUV Galvanic Gold Guld Front Forende Køre Test 2018

BMW X2 deler mekanik og teknik med BMW X1.

Hvem er konkurrenterne?

Der findes allerede et hav af SUV'er på markedet. Men med sit vovede design og fokus på livsstil frem for praktikalitet er Volvo XC40, Jaguar E-Pace, Range Rover Evoque og Mercedes GLA mere oplagte som konkurrenter end de mere konventionelle SUV'er i samme størrelse som f.eks. Audi Q3 og Ford Kuga.   

BMW X2 SUV Galvanic Gold Guld Profil Bagende Bagfra Test 2018

Priserne for BMW X2 starter ved 485.234 kr.

Hvordan kører den?

Det er bag rattet, at X2 for alvor overrrasker. Uden at kunne lave en direkte sammenligning på præsentationsturen er det svært minutiøst at påpege dens styrker og svagheder over for konkurrenter og biler, den er teknisk og mekanisk i slægtskab med. 

Mekanikken i form af platform, akselafstand og drivlinje deler den med BMW X1, og oplevelsen af motor og gearkasse er business as usual. Men på flere områder er det lykkes BMW at skabe en SUV i den lille klasse, der adskiller sig fra søsterbilen, og kører som en lavere personbil.

Læs mere om køreegenskaberne i et kommende nummer af Bil Magasinet.

BMW X2 SUV Kabine Interiør Test Frederik T. Frey 2018

Hvornår lanceres den?

Priserne for en forhjulstrukken X2 med benzinmotor, 192 hk og gear med automatiske skift starter ved 485.234 kr. med et beskatningsgrundlag på 414.000 kr. Ved lanceringen d. 10. marts køres der kampagne, hvor Advantage-pakken med bl.a. el-bagklap, automatisk klimaanlæg, LED-forlygter, P-sensor og fartpilot medfølger uden merpris.

BMW X2 Kabine Interiør Læderrat M Sport SUV 2018

Det lækre M Sport-læderrat koster fra 4.492 kr. afhængigt af øvrigt udstyr.

Velkommen i loungen

Du har netop læst en artikel fra samlingen i Freddies Lounge.

Freddies Lounge er et tilbagelænet sted, hvor der er plads til de skæve historier, den passionerede fortælling og slyngelstue-beretninger. Din vært i loungen er testkører og motorjournalist Frederik T. Frey, der disker op med højdepunkter fra såvel den personlige garages indhold som fede køreoplevelser qua jobbet på Bil Magasinet. Mellem de bløde og smagfulde møbler bor en BMW 318iS Coupé, ”Bedstefars Taunus” (en Ford 17M RS P7B) og en Cadillac CTS – på liften hænger kærestens Buick Skylark GS...når hun altså ikke er ude at lufte amerikanerens 6,6-liters Big Block-V8'er.

Se resten af arkivet i Freddies Lounge ved at klikke her.

Freddies Lounge Frederik T. Frey Bil Magasinet BMW 318iS Coupé E36 1997 Ford Taunus 17M RS P7B 1970 Cadillac CTS V6 2003 Buick Skylark GS V8 1966 Værksted Garage

Velkommen i Freddies Lounge.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.