BMW viser de første billeder af deres nye Gran Turismo

Vi har netop modtaget en stak billeder af BMW's nyeste Gran Turismo, som tilmed har fået navneforandring. Se den hér!

14. juni 2017 af Mathias Brandt

BMW 6-serie Gran Turismo er en kombination af langdistanceegenskaber og den eftertragtede coupéform, hvilket resulterer i en funktionel bil med en fin rummelighed. 

Modsat konkurrenter, som for eksempel Porsche Panamera, der kun har plads til to personer på bagsædet, består bagsædet i den nye 6-serie GT af tre sæder i fuld størrelse. Sammenlignet med den gamle BMW 5-serie GT, som den afløser, så er bagagerummet vokset med 110 liter, så det nu rummer 610 liter.

I forhold til forgængeren er den nye 6-serie i gennemsnit 150 kg lettere, hvilket er opnået ved øget brug af aluminium og højstyrkestål. Slankekuren har optimeret brændstofforbruget, sammenlignet med den gamle 5-serie GT. 

Undervognsteknologien er forfinet, og luftaffjedring på bagakslen er standard. Som noget helt nyt kan vælges Executive Drive, hvor man blandt andet kan justere frihøjden op med 20 mm - eller sænkes 10 mm - så bilen tilpasses omgivelserne og vejen forude.

Der vil fra lanceringsstart være tre forskellige motorvarianter: 630i (258 hk), 640i (340 hk) og 630d (265 hk). Alle modeller har som standard 8-trins automatgear.

Som standard kommer bilen med blandt andet navigation, lædersæder og automatisk klimaanlæg, og assistentsystemerne omfatter blandt andet kollisions- og fodgængeradvarsel.

BMW 6-serie Gran Turismo har verdenspremiere på Frankfurt Motor Show til september og lanceres på det danske marked i november 2017. Vi ved endnu ikke noget om priserne, men udfra priserne på den gamle 5-serie GT forventer vi, at den ”billigste” kommer til at starte omkring 1 mio. kroner.  

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...