BMW vil betale dig for at køre pænt i København

Ny software i opladningshybrider styrer, hvordan du bruger energien i batteriet – og BMW betaler dig for at gøre det mest optimalt

9. februar 2022 af Mikkel Thomsager

Straf og bøder regulerer, hvordan du kører i trafikken, men point og belønning virker måske bedre. 

BMW er nu klar til at belønne BMW-brugere, der benytter deres opladningshybridbiler sådan, at de kører med eldrift, når de kører i de store byers miljøzoner. Udbetalingen foregår i gratis el.

BMW registrerer selv miljøzoner

En opdatering af softwaren i BMW’s plugin-hybrider gør, at bilen registrerer om den befinder sig en en miljøzone. Gør den det, vil den automatisk slå over i eldrift så vidt det er muligt. 

Hvis du kører mod en miljøzone, og benytter navigationssystemet til at vise dig vej, vil bilen selv sikre, at bilen gemmer tilstrækkeligt med elektriske kilometer til bykørslen.

Få dobbelt op på point

For at understøtte incitamentet til at køre mere grønt, indfører BMW fra og med marts et bonussystem, der opregner, hvor meget bilen har kørt på el.

Føreren optjener et point for hver kilometer, der er tilbagelagt elektrisk, og for de definerede eDrive-zoner får man dobbelte point. De optjente point kan bruges til opladning på BMW’s ladenetværk.

Ifølge BMW er der tale om verdens første bonusprogram for førere af plugin-hybrid-biler.

BMW har indført BMW eDrive-zoner i 138 byer i Europa. Der forventes yderligere 30 byer i løbet af 2022, heriblandt Københavns miljøzone. 

De øvrige miløzoner i Danmark findes i Frederiksberg, Aarhus, Odense og Aalborg og vil blive til BMW eDrive zoner i løbet af 2022.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...