Velkommen BMW M8 - vi har ventet på dig i 30 år!

Til september lancerer BMW deres M-flagskib: M8. Det bliver i et omfattende udvalg med og uden tag og i Competition-model. Læs detaljerne her:

5. juni 2019 af Mathias Brandt

BMW M8 er en modelbetegnelse, som BMW aldrig offcielt har brugt. BMW’s M-troldmænd har dog haft fingrende i den gamle BMW 8-serie, men det er knap 30 år siden. Her blev der lavet én BMW M8 Prototype med en V12-motor, men den blev aldrig til mere. Men nu er den klar til salg, og kommer både som coupe og cabriolet. Taget på BMW M8 Coupé og BMW M8 Competition Coupé er lavet af kulfiberforstærket plast (CFRP). BMW M8 Cabriolet og BMW M8 Competition Cabriolet har soft-top med elektrisk åbning og lukning af kalechen.

M8 fås i Competition-trim

BMW M8 yder 600 hk og 625 hk i Competition-udgaven. Takket være firehjulstræk og en 8-trins automatgearkasse, kan den sagtens finde greb i asfalten. Det intelligente firehjulstræk gør det muligt at fordele kræfterne mellem akslerne på en helt ny måde, og under kørslen kan der vælges mellem tre forskellige opsætninger: Firehjulstræk, firehjulstræk Sport og baghjulstræk. Som noget helt nyt kan bremserne nu også indstilles til enten SPORT eller COMFORT.

Ligeledes kan de nye "M Modes" - som er udviklet specielt til M8 - indstilles til henholdsvis ROAD, SPORT og på Competition-udgaverne også TRACK. Bilen kan altså sættes op, så den præcist rammer underlag og temperament.

BMW M8 specifikationer

  • BMW M8 Coupé: 600 hestekræfter, acceleration fra 0-100 km/t på 3,3 sek.

  • BMW M8 Competition Coupé: 625 hestekræfter, acceleration fra 0-100 km/t på 3,2 sek.

  • BMW M8 Cabriolet: 600 hestekræfter, acceleration fra 0-100 km/t på 3,4 sek.

  • BMW M8 Competition Cabriolet: 625 hestekræfter, acceleration fra 0-100 km/t på 3,3 sek.

Omfattende testarbejde forud for lancering

Den nye M8 er testet og finjusteret gennem utallige test på BMW’s testcenter i henholdsvis Miramas i Frankrig og Arjeplog i Nordsverige samt på den legendariske Nürburgring. Bilen er testet sideløbende med BMW M8 GTE langdistance-racerbilen, hvor man har brugt de mange erfaringer fra blandt andet deltagelsen i 24-timers løbet på Le Mans.

Mere godt i vente

BMW M8 lander i Danmark i september måned 2019. Senere får den stærke kvartet også selskab af firedørsversionen BMW M8 Gran Coupé.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...