Brugt BMW M5 E39

Mercedes’en kan ikke ryste den 400-hestes M5 af. 

En brugt BMW M5 med 400 hk er en af de fedeste fremtidige klassikere

M5 E39 er en født klassiker, og priserne er på vej op. Læs mere om modellen, som BMW’s M-afdeling introducerede i 1998 og med det samme blev en af de sjoveste modeller nogensinde.

2. juli 2020 af Anders Richter

BMW M5 E39, en født klassiker

Fra det øjeblik, du drejer nøglen og hører startermotoren hvine, ved du bare, at den her bil er noget specielt. 

En række lysdioder i omdrejningstælleren fortæller mig, at jeg skal passe på med at trykke for hårdt på speederen, før motoren er varm. Jeg holder mig pænt på dydens vej og starter med at nyde den afslappede side af dette køretøj. Kabinen er fyldt med læder, og et klimaanlæg sørger i stilhed for at holde en fast temperatur. Motoren giver ikke megen lyd fra sig, men det burde den heller ikke, for der er ingen grund til at komme over 2.000 o/min i byen.

Få flere gode råd til køb af brugte biler i Bil Magasinet hver måned. Start dit abonnement i dag, du kommer ikke til at fortryde det!

BMW M5 i E39-generationen kom til verden i 1998, hvor den med det samme fik konkurrenterne fra Audi og Mercedes til at klappe i. Klassen for super-sedaner var nemlig i fuldt flor i 90’erne, men BMW’s M-afdeling lukkede munden på dem, da de så antallet af hestekræfter: 400 hk. Dette sendte med ét supersedanerne ind i en ny liga, og BMW M5 var i front.

Brugt BMW M5 E39  interiør

I M5 føler du, at du har taget plads i en klassisk luksusbil. Når du presser speederen i bund, skifter bilen dog karakter

Hjertet er en 400-hestes V8

I modsætning til modellens forgængere, som alle var udstyret med omdrejningsvillige rækkeseksere, var kraftværket i den nye E39-model noget helt andet. Motoren er en videreudvikling af den 4,4-liters V8’er, der bl.a. lå i BMW 540i. 

Dog blev der lavet dramatisk om på konstruktionen, og blandt andet er der et gasspjæld til hver cylinder samt variabel ventilstyring. Disse og en lang række andre detaljer forvandlede motoren fra en klassisk cruiser-V8’er til en ægte racermaskine. 

Brugt BMW M5 E39 motor

Motoren er fantastisk alsidig. Momentet på 500 Nm giver masser af bundtræk, så du føler altid, du har kræfter på lager

Nul til 100 km/t på 5,4 sekunder

Olietemperaturen står lige præcis, hvor den skal. Jeg trykker den uskyldigt udseende Sport-knap ind på instrumentbordet, som med det samme skærper speederresponsen. Jeg går fra sjette til tredje gear, og nu får den med pisken. Motoren udsender et maskulint brøl, hvorefter den fastholder min krop i førersædet med en kraft, du sjældent oplever i en diskret sedan som denne. 

100 km/t er overstået på kun 5,4 sekunder, og hvis ikke det var for den elektroniske begrænser samt det faktum, at jeg befinder mig på en motorvej i Danmark, ville den her bil fortsætte hele vejen til 300 km/t. M5’eren kan dog mere end bare at køre ligeud. 

Selv om den krænger en del, så er den fantastisk i sving, og hvis du har lyst til at køre sidelæns, er den også perfekt til den slags.

Brugt BMW M5 E39 fælge

Fælgene er helt unikke for denne generation af BMW M5. Fra fabrikken er de lakeret i en unik mørk chromlak

Kan blive din fra 300.000 kr.

Det mest utrolige ved en BMW M5 E39 er dog, at de nu er til at komme i nærheden af for menneskepenge. Faktisk kan du finde enkelte eksemplarer på danske plader til omkring 300.000 kr., men pas på! 

Der er mange dårlige og sønderkørte eksemplarer derude, så du skal regne med at bruge omkring 350.000 kr. eller mere, hvis du vil have et flot og velpasset eksemplar. Selv til den pris er det svært at finde andre biler, som tilbyder den samme mængde af morskab og alsidighed for de penge.

Har du mange flere penge på bilbudgettet og gerne vil have den nye BMW M5 Competition, så læs vores test af den lige hér!

Brugt BMW M5 E39  interiør

BMW M5 E39 blev den første M5 til at have to udstødningsrør i hver side. 

BMW M5 1998 | specifikationer

  • Pris Fra ca. 350.000 kr.
  • Motor V8 4.941 cm3, 32V
  • Ydelse 400 hk ved 6.600 o/min, 500 Nm ved 3.800 o/min
  • Topfart 250 km/t
  • 0-100 km/t 5,4 sek.
  • Forbrug 7,1 km/l 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...