BMW M3 E46 Touring Concept
Automedia© BMW

Her er BMW’en, vi har ventet på i 50 år!

Så længe, der har været en M-afdeling hos BMW, har vi ventet på, at de gav os en kompakt og hurtig stationcar. Endelig kommer den.

22. juni 2022 af Patrick Boje Jensen

Endelig en M3 stationcar!

BMW’s M-afdeling, der står for mærkets sjoveste og hurtigste biler, fylder 50 år. Lige siden M-afdelingen skabte den første M3 i 1986, har BMW-fans sukket efter, at stationcarudgaven (Touring på BMW-sprog) af 3-serien fik samme behandling.

Og nu kommer den endelig. På Goodwood Festival of Speed 23.-26. juni viser de officielt bilen frem, men BMW har netop udsendt de første billeder – og se bare:

© BMW

Det bedste fra alle verdener

Den bliver udstyret med motoren fra M3 Competition og M4 Competition – en rækkesekser med to turboer, der leverer 510 hestekræfter og 650 Nm. 0-100 km/t klares på 3,6 sekunder – 0,1 sekunder langsommere end sedanudgaven, formentlig på grund af en lidt højere vægt.

Kræfterne sendes i asfalten via et xDrive-firehjulstræk og en 8-trins automatgearkasse, samt en M-undervogn, der gør M3 Touring skarpere. Firehjulstrækket kan også slås fra, så der kun er træk på baghjulene.

Der er ikke noget hybridsystem til at stjæle plads i stationcarens bagagerum, så du får adgang til alle 500 liter bagagerum, som det kendes fra de mere jævne benzin- og dieselvarianter. Og med bagsæderne lagt ned kan det fyldes med 1.510 liter.

500 liter bagagerum og 510 hestekræfter må virkelig siges at være det bedste fra alle verdener. Hvornår BMW M3 Touring lander i Danmark, ved vi endnu ikke, ligesom vi heller ikke kender de danske priser.

© BMW

Hvorfor er det så interessant?

Jo, det er det, fordi M3-modellen aldrig har eksisteret som stationcar, hvilket egentlig har været mærkeligt. Dens storebror, M5, har nemlig eksisteret som stationcar (eller Touring, som det jo hedder på BMW'sk) i flere generationer. Den første var BMW M5 E34 fra 1992, som af mange anses som værende den første performance stationcar i bilhistorien. 

Da M5'eren blev lanceret med en hæsblæsende V10-motor i 2007, kom den igen på markedet i en mere praktisk stationcarudgave. M3'eren er altså blevet snydt for at kunne tilbyde kunderne praktiske egenskaber – indtil nu. 

BMW har lavet en prototype tidligere

BMW har dog leget med tanken tidligere. Da BMW M3 E46-generationen blev præsenteret, lavede fabrikken faktisk en M3 Touring prototype, som dog blev holdt hemmelig for offentligheden. Det var først over et årti senere, at BMW fortalte offentligt om prototypen og viste billeder af den. Det er netop den bil, du kan se på billedet herunder. 

BMW M3 E46 Touring Concept

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...