BMW M3 E46 Touring Concept
Automedia

Endelig kommer BMW M3 som stationcar, og vi har spottet den!

Den første BMW M3 så dagens lys i 1986 og har ophidset bilentusiaster lige siden, men en stationcar-variant af den har vi ikke fået – før nu.

2. september 2020 af Anders Richter

Som juleaften for BMW M-fans

Hvis du er fan af BMW's M-modeller, så vil denne nyhed svare til, at juleaften kommer pænt tidligt i år. BMW har netop meldt ud, at de for første gang nogensinde vil lancere en stationcar-version af deres ikoniske M3-model. Kan det blive bedre? Nope!

Og vi har netop modtaget den første sending af spionfotos af bilen, fra Bil Magasinets faste spionfotografer hos Automedia. De rapporterer, at M3 Touring er i fuld gang med at blive testkørt både i området omkring den tyske by Garching (hvor BMW's M-afdeling har til huse) men også omkring Nürburgring, hvor det er vigtigt at en BMW M-model vil opføre sig godt.

Automedia
Automedia

Indtil videre er dette, det eneste billede vi har at forholde os til, når det kommer til den første BMW M3 Touring nogensinde.

BMW M3 Touring bliver til virkelighed

Og hvorfor er det så så interessant. Jo, det er det, fordi M3-modellen aldrig har eksisteret som stationcar, hvilket egentlig har været mærkeligt. Dens storebror, M5, har nemlig eksisteret som stationcar (eller Touring, som det jo hedder på BMW'sk) i flere generationer. Den første var BMW M5 E34 fra 1992, som af mange fakstisk anses som værende den første performance stationcar i bilhistorien. 

Da M5'eren blev lanceret med en hæsblæsende V10-motor i 2007, kom den igen på markedet i en mere praktisk stationcarvariant. M3'eren er altså blevet snydt for at kunne tilbyde kunderne praktiske egenskaber – indtil nu. 

BMW M3 E46 Touring Concept
Automedia

BMW har lavet en prototype tidligere

BMW har dog leget med tanken tidligere. Da BMW M3 E46-generationen blev præsenteret, lavede fabrikken faktisk en M3 Touring prototype, som dog blev holdt hemmelig for offentligheden. Det var først over et årti senere, at BMW fortalte offentligt om prototypen og viste billeder af den. Det er netop den bil, du kan se på billederne. 

BMW M3 E46 Touring Concept

M3 Touring skal nu testes på vejene

Den nye BMW M3 er endnu ikke præsenteret, men du kan læse mere i denne artikel om, hvad du har i vente. I forhold til Touring-varianten, som først er klar på et senere tidspunkt end M3 og M4, der bliver lanceret i september, vil BMW ikke løfte sløret for andet end, at vi kan forvente at se forklædte prototype køre rundt i området omkring Garching i Tyskland, hvor M-afdelingen har til huse men også omkring Nürburgring. 

Kommer du på de kanter, så husk lige at have dit kamera parat, så du med det samme kan sende en stribe fotos ind til Bil Magasinet's redaktion. Vi kan nemlig ikke vente med at finde ud af, om M3 Touring, bliver udstyret med de samme kaninpløkker i munden, som den nye 4-serie har

Vil du læse mere om 10 skæve varianter fra BMW M3-familien, så klik hér!

BMW M3 E46 Touring Concept

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...