BMW lancerer hårdkogte M-udgaver af X3 og X4

Antallet af potente muskel-SUV'er har aldrig været større, og nu har BMW to nye udfordrere. Rygterne siger, at de får helt op til 475 hk!

10. september 2018 af Mathias Brandt

Det kan næppe komme som den store overraskelse, at BMW snart er klar til at lancere M-udgaver af BMW X3 og X4. I første omgang er de blevet vist med kamouflage-folie, men det er stadig rimelig nemt at se, hvordan for- og bagkofangerne kommer til at se ud. Begge biler blev vist under weekendens DTM-løb på Nürburgring.

Det er første gang nogensinde, at BMW lancerer en rigtig M-version af X3 og X4. De har længe kunne fås som M-Performance-biler i form af M40i-versionerne. Men M-Performance er ikke helt det samme som "M GmbH". M-Performance, kan sammenlignes med Audi’s “S” modeller og BMW M GmbH svarer til Audi’s “RS” modeller.

BMW X3 M får op til 475 hk

Med de nye M-versioner af X3 og X4 bevæger BMW sig op i en heftig liga, hvor de blandt andet skal bide skeer med Alfa Romeo Stelvio Q, Mercedes-AMG GLC 63 og Jaguar F-Pace SVR, der alle tre har 510 heste. Audi har endnu ikke lanceret en RS Q5, men mon ikke, den er på vej.

Motoren i de to nye BMW'er bliver en biturbodrevet rækkesekser med en slagvolumen på tre liter. Den forventes at yde 450 hk og det er ikke svært at forestille sig, at BMW også kommer med en Competition-package, hvor kræfterne er øget til omkring 475 hk. Begge modeller bliver udstyret med X-Drive, som betyder firehjulstræk på BMW-sprog.

BMW har endnu ikke offentliggjort lanceringsdatoen, men det bliver muligvis på den internationale biludstilling i Paris i starten af oktober.

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.