BMW iX3 er allerede klar til næste år

BMW lancerer til næste år iX3, som alternativ den traditionelle X3 med forbrændingsmotor.

18. december 2019 af Christian Birkekvist

BMW iX3 er udviklet med femte generation af BMW’s eDrive-teknologi. Elmotoren i den baghjulstrukne iX3 leverer 286 hk og et drejningsmoment på 400 Nm. Rækkevidden lyder på mere end 440 km på én opladning i henhold til WLTP-kørecyklussen. 

For at undgå at reducere pladsen for både passagerer og bagage i iX3 sammenlignet med den almindelige X3, har BMW placeret højspændingsbatteriet fladt i bilens gulvkonstruktion. Batteriets kapacitet er på 74 kWh og bilen kan hurtiglades med op til 150 kW.

25 elektrificerede modeller i 2023

BMW X3 bliver den første model, der både fås med benzinmotor, dieselmotor, som plug-in-hybrid og som ren elbil. BMW’s plan er at have 25 elektrificerede modeller i 2023, hvoraf mindst halvdelen skal være fuldelektriske. Den nye iX3 vil blive produceret på fabrikken i Shenyang, Kina.

Verdenspremiere i Beijing

Første gang iX3 så dagens lys, var som konceptbil i 2018. Prototypen blev testet sidste venter ved BMW’s testcenter i Arjeplog, Sverige sammen med BMW i4 og BMW iNEXT. iX3 har verdenspremiere på Beijing Motor Show i april måned og bliver lanceret i slutningen af 2020. Før lanceringen vil de endelige tekniske data og pris blive offentliggjort.

I 2021 følger så de næste modeller, så det fuldelektriske modeludbud omfatter: BMW i3, BMW iX3, BMW i4 og BMW iNEXT.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...