BMW iNext prototype

BMW iNext prototype

BMW viser første glimt af ny elbil

BMW teaser i en pressemeddelelse om sin elbilssatsning for iNext-modellen, der først ventes 2021

23. august 2019 af Mikkel Thomsager
BMW iNext på fabrikken spionfoto


BMW iNEXT blev vist første gang som noget fantasifuld konceptbil i efteråret 2018. Men den er god nok, og BMW har været i fuld gang med videreudvikling og test af den nye model, som bliver den fjerde nye elbil, mærket præsenterer inden for de næste to år. 

I alt vil BMW præsentere 25 elektrificerede modeller, det vil sige både el- og hybridbiler, frem til og med 2023.

BMW’s fabrik i Leipzig har allerede produceret flere end 150.000 BMW i3. I slutningen af året starter produktionen af den første fuldt elektriske MINI på fabrikken i Oxford, Storbritanien. I 2020 starter produktionen af BMW iX3 i Shenyang, Kina, og i 2021 starter produktionen af både BMW i4 og iNext i Tyskland.

BMW iNext på fabrikken spionfoto

100 forseriebiler til test

Allerede nu er fabrikken dog i fuld gang med forberedelserne til produktionen. Det foregår på BMW’s bevogtede udviklings- og innovationscenter midt i München. Her produceres BMW’s prototyper længe, før de endelige modeller lanceres

Med et samlet areal på 100.000 m2 er anlægget arbejdsplads for 850 mennesker, som netop nu er i gang med at bygge op til 100 prototyper af BMW iNEXT, før serieproduktionen starter.

De mange forseriebiler bliver brugt til test og tilrettelægning af selve produktionen. Systemer og maskiner skal programmeres og kalibreres til at blive så nøjagtige, at de kan operere med detaljer helt ned til 100 mikrometer.

BMW iNext studiemodel konceptbil

Lidt større end BMW X5

Den fantasifulde BMW iNext studiemodel måler 506 cm i længden, 169 cm i højden og 206 cm i bredden, hvilket antyder en bil, som er en anelse større end en BMW X5 – elbilen er formentlig mere rummelig end den konventionelle SUV.

Prototypen skiller sig ikke meget ud fra denne, siger BMW, som lover en rækkevidde på 600 km og endnu flere selvkørende funktioner.

Instrumenterne bliver digitale, som tidens trend foreskriver, og en stor og kurvet trykskærm vil angiveligt blive af en ny type med flere funktioner. 

Vi følger sagen.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...