Oliver Zipse
Oliver Zipse© BMW

BMW-boss langer ud efter Tesla

BMW's topchef er endnu engang ude med riven efter Tesla.

12. november 2021 af Patrick Boje Jensen

En tysk sviner

Tesla har unægteligt haft et teknisk forspring på elbiler, men hullet er så småt ved at lukke i takt med, at flere og flere af de etablerede mærker introducerer modeller, der kan konkurrere både på pris og rækkevidde.

BMW har netop sendt to el-drevne modeller på markedet, og de ligner begge, at de er sat i verden med det specifikke formål at konkurrere med Tesla:

BMW i4 er en direkte konkurrent til Tesla Model 3, mens BMW iX er en konkurrent til Tesla Model X - sidstnævnte er i øvrigt BMW’s første bil til at være udviklet som ren elbil siden BMW i3.

På en konference langede BMW’s topchef ud efter Tesla - dog på en meget afdæmpet, tysk manér:

“Forskellen på os og Tesla er vores standarder for kvalitet og driftsikkerhed,” sagde Oliver Zipse onsdag ifølge Bloomberg.

“Vi har forskellige målsætninger om kundetilfredshed,” fortsatte han.

Holder Tesla i længden?

Oliver Zipse har tidligere spredt tvivl om, hvorvidt Tesla kan holde i længen, og på konferencen anklagede han Tesla for at tage markedsdele ved at sætte priserne ned - en strategi der ifølge ham ikke er holdbar.

I USA har Tesla faktisk sat priserne lidt op på Tesla Model 3 og Model Y, men i Danmark er priserne på fx Long Range-udgaven af Model 3 faldet med godt 20.000 kr siden 2020.

Zipse’s kommentarer er en anden strategi end fx VW’s og Ford’s direktører har valgt. De har begge rost Tesla for at hjælpe elbilerne på vej.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...