BMW bekræfter vigtige detaljer om ny M3

For hårdkogte BMW-fans er der gode nyheder om lanceringen af de næste M3 og M4

25. november 2019 af Mathias Brandt


Flere og flere af BMW’s M-modeller bliver leveret med firehjulstræk og automatgearkasse. Det er forbandet effektivt, men ikke altid den sjoveste vej fra A til B.

Ifølge Road & Track er der godt nyt for dem med hang til baghjulstræk og manuelt gear. Under den internationale biludstilling i Los Angeles i sidste uge har de interviewet bossen fra BMW’s M-afdeling, Markus Flasch. Han bekræfter, at den nye BMW M3 og M4 vil kunne fås med baghjulstræk og manuelt gear. Den vil selvfølgelig også kunne fås med automatgearkasse og firehjulstræk.

De vinker dermed farvel til dobbeltkoblingsgearkassen, DCT, som ellers var at finde i den gamle M3 og M4.

Folk efterspørger firehjulstræk

Ifølge Markus Flasch er man ved at nå grænsen for, hvor mange kræfter baghjulene kan håndtere. Han påpeger derudover, at flere og flere forbrugere efterspørger firehjulstræk, hvilket BMW bliver nødt til at imødekomme. 

BMW’s M-afdeling har lært meget af udviklingen af den nye BMW M5, og det tager de med videre i M3 og M4. Derfor vil en “standard” M3 og M4 også blive leveret med en 8-trins automatgearkasse og xDrive-firehjulstræk.

© Automedia

Baghjulstræk henvender sig til purister

Hvis du gerne vil have en 100 pct. baghjulstrukker BMW M3 eller M4, så får du også kun mulighed for at vælge en 6-trins manuel gearkasse. Ifølge Flasch vil de, der gerne vil køre med 100 pct. baghjulstræk, også gerne have manuel gearkasse - og det er dem, BMW forsøger at ramme med denne konfiguration.

Størstedelen af de kommende M3- og M4-kunder vil nok alligevel vælge en model med automatgearkasse og firehjulstræk.

Motoren bliver den nye S58-motor, som blev introduceret i BMW X3 og X4 M. Det er en 3-liters rækkesekser med op til 510 hk, hvilket formentlig også bliver, hvad M3 og M4 får. 

Vi forventer at se de to nye modeller til næste år. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...