BMW er gået på Porsche Panamera-jagt

Modeloffensiven fortsætter hos BMW, og nu afsløres de første billeder af den helt nye BMW 8-serie Gran Coupé, som er en firedørs luksussportsvogn, der er skræddersyet til at give Porsche Panamera kamp til stregen.

19. juni 2019 af Mathias Brandt

BMW 8-serie Gran Coupé er som navnet antyder - en stor coupé, med fire sæder. Den overtager dermed også stafetten fra den gamle 6-serie Gran Coupé, som blev sendt på pension sidste år. Det er ikke svært at se slægtskabet mellem den 2-dørs coupé og denne 4-dørs coupé. Den nye Gran Coupé deler en del detaljer med BMW 8-serie Coupé og Cabriolet. 

Langt større end coupéen

Men der hvor tingene for alvor ændrer sig, er fra B-stolpen og bagud. Akselafstanden er 3.023 mm, hvilket er 201 mm længere end Coupé-udgaven. Bilens totale længde er 5.082 mm og dermed 231 mm længere end Coupéen. For at proportionerne skal hænge sammen, er den også vokset 30 mm i bredden. Sidst men ikke mindst er den også blevet 61 mm højere. 

Plads til 3 golfbags

Som standard kommer bilen med sportssæder foran. Bagsædet udgøres af to individuelle bagsæder med integreret nakkestøtte. Det er muligt at klemme tre personer ind på bagsædet, men det er vist kun i nødstilfælde, at nogen frivilligt sætter sig på midtersædet.

Bagagerummet er på 440 liter og stor nok til at rumme tre golfbags eller hele familiens kufferter. Sæderne kan lægges ned i 40:20:40 for endnu mere fleksibilitet.

Modsat Coupéen kan Gran Coupéen fås med panoramaglastag, der dækker et areal på 1,5 kvadratmeter og bidrager til den lette og luftige følelse, når der cruises gennem Europa til feriedestinationen.

Alle de forskellige Gran Coupéer er standardmonterede adaptive M-affjedring. M850i og 840i er som standard udstyret med M sportsdifferentiale. De firehjulstrukne xDrive-modeller har som standard integral aktiv styring. 

Udvalg af BMW 8-Serie Gran Coupé

Lanceringen i september byder på fire modelvarianter:

BMW 840i Gran Coupé med sekscylindret benzinmotor og 340 hestekræfter.

BMW 840i xDrive Gran Coupé med firehjulstræk, sekscylindret benzinmotor og 340 hestekræfter.

BMW M850i xDrive Gran Coupé med firehjulstræk, V8-benzinmotor og 530 hestekræfter.

BMW 840d xDrive Gran Coupé med firehjulstræk og sekscylindret dieselmotor med 320 hestekræfter. Alle modeller kommer med ottetrins Steptronic automatgearkasse.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...