2019 BMW 750i L
2019 BMW 750i L

BMW 7-serie får gigantisk forkromet kølergrill

Så er der i hvert fald ingen, der er i tvivl om, hvad der kommer bagfra: 7-serie får facelift med nye kæmpe-nyrer i fronten

16. januar 2019 af Steen Bachmann


Den danske del af BMW Group, der står for salget af BMW og Mini herhjemme, kan nærmest ikke få armene ned i begejstring over, hvor godt det går. 

De officielle salgstal for 2018 viser en fremgang i salget af personbiler på 28 procent for BMW og 50 procent for Mini. Salget af BMW motorcykler er steget syv procent, og BMW Danmark vandt for syvende år i træk AutoIndex med den højeste score i kundetilfredshedsundersøgelsens historie.

BMW 7-serie får opdatering

Til foråret får de danske forhandlere masser af nyheder i butikkerne. Den nye 3-serie lanceres ved et åbent hus i starten af marts sammen med Z4 Roadster, og i dag kommer så meldingen om en faceliftet udgave af flagskibet 7-serie.

2019 BMW 750i L
2019 BMW 750i L

Fronten er redesignet for at give bilen et mere markant udtryk. BMW-nyrerne er vokset 40 pct. i forhold til forgængeren, og den nye motorhjelm har et større BMW-logo.

Nyheder omfatter en ny bakkeassistent (Reversing Assistant), som er en del af standardudstyret. Assistenten kan automatisk bakke bilen, hvor pladsen er trang. 

Systemet registrerer - med en hastighed op til 36 km/t - de sidst kørte 50 meter, og kan derved selv bakke bilen tilbage gennem smalle og kringlede passager i for eksempel et parkeringshus eller på en færge.

Mere intelligent fartpilot i 7-serien

Den aktive fartpilot, som er en del af tilvalget Park Assistant Professional-pakken, kan tilpasse hastigheden på den planlagte rute ved hjælp af data fra navigationen. Bilens hastighed tilpasses automatisk til kurver, kryds og rundkørsler. Via registrering af trafikskilte tilpasses hastigheden til hastighedsbegrænsninger på vejen forude for at sikre en effektiv overgang mellem de forskellige hastighedsniveauer.

2019 BMW 750i L
2019 BMW 750i L

Standard er også en ny personlig og digital assistent på rejsen, som svarer på relevante spørgsmål som bilens brændstofniveau, nærmeste Michelin-restaurant eller det nærmeste kunstmuseum. 

Hvis føreren er træt, siger man det højt – så vil assistenten sørge for for eksempel oplivende musik, sænkning af varmen og opkvikkende lys i kabinen. Assistenten lærer hele tiden førerens vaner og rutiner at ende. Den kan navngives efter eget valg og vil respondere hver gang, det valgte navn siges højt.

2019 BMW 750i L
2019 BMW 750i L

Kabinen er opdateret med nyt design og BMW Live Cockpit Professional. De to digitale skærme på hhv. 12,3 og 10,25 tommer tilbyder nu et større udvalg af information for fører og passagerer.

Akustikken er samtidig optimeret for at gøre rejsen endnu mere behagelig og afslappet.

2019 BMW 750i L
2019 BMW 750i L


Plug-in hybriden BMW 745e er opgraderet fra en firecylindret til en sekscylindret benzinmotor, med lavere forbrug og en længere rækkevidde. Den samlede ydelse er på 394 hk og 600 Nm. 

Rækkevidden på ren el er op til 58 km med en tophastighed på 140 km/t. Det samlede forbrug er 47,6 km/liter og CO-udslippet er 48 g/km ifølge den nye WLTP-testcyklus. BMW 745e fås ligeledes i en lang version og med BMW’s intelligente firehjulstræk, xDrive.


BMW 7-serie får fortsat i to længder. Den lange version, som har en 14 centimer længere akselafstand, giver ekstra plads til bagsædepassagererne.

Standardversionen er 512 cm lang og den lange version er 526 cm. Begge udgaver er 22 mm længere end deres respektive forgængere, mens bredden på 190 cm og højden på hhv. 147 og 148 cm er uændrede.

Bilens vægt er optimeret ved brug af højstyrkestål, aluminium og kulfiberforstærket plast (CFRP). 

Den opdaterede 7-serie er i Danmark i april.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.