© BMW

Første test: BMW har gjort 7-serien sommerklar med en ekstra stor grill

Vi ved du tænker det; Hold da kæ.. de er store! Men der er en helt simpel forklaring på den overdimensionerede grill på den nye BMW 7-serie.

4. april 2019 af Jacob Dalby
© BMW

Hvor er vi?

Middelhavsklima passer godt til bilpræsentationer. Vi er taget til Portugals mest sydlige punkt tæt ved byen Faro.

Hvad er nyt i BMW 7-serie?

Når BMW viser sine facelift kan det ofte være svært at spotte det nye. Det er dog ikke tilfældet med seneste opdatering af 7-serien. 41% af alle solgte 7-serier på verdensplan bliver solgt til Kina og Kineserne har derfor haft stor medbestemmelse på det nye design – og de har ikke holdt sig tilbage.

I Kina handler det om at skille sig ud og vise sig frem så BMW har blandt andet gjort kølergrillen – de ikoniske nyrer – 40% større end på forgængeren. Du kan selv vurdere om det er god stil eller ej. Under alle omstændigheder synes vi, at nyrerne ligner en mere integreret del af resten af bilen, når M-pakken (til 135.000 kr.) er monteret. For at få plads til kæmpe-grillen er fronten gjort 5 cm højere, som kun gør 7-serien endnu mere fremtrædende.

© BMW

Motorer til alle

Uanset behov er der en motor, der passer til. Fra den billigste 730d med 6-cylindret dieselmotor, 265 hk og et forbrug på 15,9 km/l til den på alle måder overlegne M760Li. I topvarianten regerer den 6,5-liters store V12 med 585 hk og 850 Nm. 0-100 km/t er klaret på 3,8 sekunder. 

Rimelig kvikt af en 2,2 tons tung luksuslimousine. Der er også en opdateret plug in hybrid, hvor benzinmotoren med fire cylindre er skiftet ud med en nyudviklet R6 benzinmotor. Et større batteri sørger for omkring 50 lydløse kilometer på ren el.

Læs meget mere om køreoplevelsen fra både for- og bagsædet, samt overfloden af udstyr, i næste nummer af Bil Magasinet.

© Bil Magasinet

Hvem er konkurrenterne?

Helt klassisk konkurrerer BMW mod Audi og Mercedes Benz. 7-serien spiller op mod Audi A8 og Mercedes’ S-Klasse, der ligesom 7-serien fås i både standardlængde og en ekstra lang udgave. Prismæssigt starter 7-serien på 1.229.116 kr. for 730d med 265 hk. 

Det er et godt stykke under både Audi A8 og Mercedes Benz S-klasse, der starter på henholdsvis 1.656.670 kr. og 1.684.998 kr. – begge med 286 hk dieselmotor. Har du brug for den ekstra benplads i den lange udgave af 730d koster den knap 120.000 kr. ekstra.


Hvornår lanceres den nye 7-serie?

Den faceliftede 7-serie bliver rullet ind i de danske showrooms i løbet af april. Standardudstyret er naturligvis omfangsrigt og rummer både adaptiv undervogn, head up display og alverdens sikkerhedssystemer. 

På ekstraudstyrslisten anbefaler vi firehjulstyring til 28.320 kr. og aktiv fartpilot, der tilpasser hastigheden ved rundkørsler og sving med data fra navigationen, til 31.249 kr. Hvis penge ikke er en mangelvare, bør du sætte kryds ved Bowers & Wilkens lydsystemet til 110.349 kr.

© BMW

Vi synes...

BMW 7-serie er til dig, der engang imellem gerne vil køre din luksuslimousine selv. Kabinen er nu på højde med ærkerivalerne Audi A8 og Mercedes Benz S-Klasse.

Bil Magasinet var inviteret af BMW Danmark

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...