BMW 6-serie Gran Turismo

Brug for en praktisk men sjov bil? Mød den nye BMW 6-serie Gran Turismo

BMW 6-serie Gran Turismo har netop modtaget et facelift, som gør den praktiske hval til at fremstå mere elegant end nogensinde før.

2. juni 2020 af Anders Richter

Facelift til BMW 6-serie Gran Turismo

I sidste uge kunne Bil Magasinet beskrive, hvordan BMW's 5-serie netop har fået et facelift, og nu er turen kommet til modellens mere praktiske storebror: BMW 6-serie Gran Turismo!

BMW 6-serie Gran Turismo

Gran Turismo er den praktiske gris

Gran Turismo-betegnelsen betyder, at vi her har at gøre med en BMW 5-serie, som er en blanding af en sedan og en stationcar. Den har en stor bagklap, hvilket gør den til en hatchback, og så har den en øget akselafstand, hvilket giver god plads på bagsædet. Selv om navnet er 6-serien, er den dog mere i familie med 5-serien. Og nu har 6-serie Gran Turismo fået et facelift.  

BMW 6-serie Gran Turismo

Mild hybrid teknik er kommet til

På motorsiden er BMW 6-serie Gran Turismo blevet opgraderet med mild hybrid teknik, som består af en starter/generator på 11 hk, som kan hjælpe maskineriet med at komme hurtigere eller lettere fra start. Det er med til at spare brændstof eller give dig en fornemmelse af flere kræfter. 

BMW 6-serie Gran Turismo

Varianterne hos BMW 6-serie Gran Turismo

Motorprogrammet kommer til at bestå af følgende modeller. Alle motorer er koblet til et 8-trins automatgear:

  • BMW 620d Gran Turismo med 190 hk og 400 Nm
  • BMW 630d Gran Turismo med 286 hk og 650 Nm
  • BMW 640d Gran Turismo med 340 hk og 700 Nm
  • BMW 630i Gran Turismo med 258 hk og 400 Nm
  • BMW 640i Gran Turismo med 333 hk og 450 Nm
BMW 6-serie Gran Turismo

Ingen plugin hybrid i 6-serie Gran Turismo

I modsætning til BMW's nye 5-serie, kommer 6-serie Gran Turismo ikke med muligheden for at vælge en plug-in hybrid variant, selv om de to modeller egentlig er baseret på samme teknik. Det kan have noget at gøre med, at BMW 6-serie Gran Turismo kun produceres i en under tiendedel af det antal eksemplarer 5-serie sælges i. 

BMW 6-serie Gran Turismo

Pænere design af 6-serie Gran Turismo

Udenpå er specielt snuden blevet noget pænere at kigge på, men bagenden er også blevet rundet mere af og forfinet, så den ser mindre tung ud. 


BMW 6-serie Gran Turismo

BMW Maps er en nyhed

I kabinen er BMW's digitale "Live Cockpit" nu blevet standard i alle varianter. Samtidig har "BMW Maps" premiere, som er et cloud-baseret navigationssystem, som skulle være endnu bedre og hurtigere til at regne sig frem til en rute baseret på den aktuelle trafiksituation. 

BMW 6-serie Gran Turismo

Lander senere på året hos BMW-forhandlerne

BMW 6-serie Gran Turismo lander i butikkerne senere i år. Forvent at priserne bliver nogenlunde som for den nuværende, hvilket betyder en startpris på lige omkring en mio. kr. 

Det er uklart om alle de fem varianter kommer til Danmark, da der pt. kun er to på programmet: 640i og 630d.

BMW 6-serie Gran Turismo

Læs mere i Bil Magasinet

Husk at du kan læse mere om BMW's nye og faceliftede 6-serie Gran Turismo i et fremtidigt nummer af Bil Magasinet, hvor vi også som nogle af de første vil køre modellen, og give dig en rapport. Husk derfor at starte dit abonnement i dag ved at klikke her, så du får testen som en af de første. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...