Alt du skal vide om fremtidens BMW 8-serie

BMW kommende flagskib bliver den nye 8-serie. Det bliver det ypperste, vi har set fra BMW meget længe. Rivalerne hos Audi og Mercedes-Benz skal til at kigge sig over skulderen.

16. maj 2017 af Mathias Brandt

BMW har i al stilhed stoppet produktionen af den seneste BMW 6-serie coupé og cabriolet. Dette sker for at give plads til den nye luksuscoupé, BMW 8-serie. Ifølge rygterne kommer den til at placere sig over 7-serie og bliver dermed BMW’s spydspids i luksusklassen.

Vi har allerede set lidt til, hvad vi kan forvente af den nye BMW 8-serie. Det skete tilbage i 2013, hvor BMW i samarbejde med designhuset Pininfarina viste konceptbilen, BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé. 

Øverst ses den nyeste teaser fra BMW og nederst ses det koncept BMW og Pininfarina præsenterede sammen tilbage i 2013. 

BMW er igang med en større omstrukturering af model-titlerne. Det hele startede med, at de brød 3-serien op, som før i tiden havde sedan, stationcar, coupe og cabriolet under samme betegnelse. De to sidstnævnte, har nu fået deres egen model-serie, kaldet 4-serie.

Efter BMW har sløjfet 6-serie coupé og cabriolet fra modelprogrammet, bliver BMW 6-serie Gran Coupé den eneste model, indtil BMW præsenterer og omdøber sin 5-serie GT til 6-serie GT. Hele manøvren skyldes et forsøg på at få gjort mere tydeligt forskel mellem modellerne.

Den nye 8-serie bliver med al sandsynlighed udstyret samme drivline, som 7-serien kører med. Det inkluderer både 8- og 12-cylindrede motorer.

Som i den udgåede 6-serie, kommer den nye 8-serie også både som coupé og cabriolet, ligesom der også er snak om en BMW M8 senere hen.

Den nye 8-serie kommer til at koste omkring to mio. kroner, hvilket gør den en del billigere end for eksempel søsterbilen Rolls-Royce Wraith, som med stor sandsynlighed kommer til at dele mange komponenter med BMW 8-serie. Prisen gør, at den passer bedre på Mercedes-Benz S-klasse coupé og cabriolet, som også bliver en af dens største konkurrenter.

Rygter siger, at BMW har tænkt sig at vise den nye 8-serie under den internationale biludstilling i Frankfurt til september, så den er klar til endelig introduktion i starten af 2018. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...