Alpina B5 Touring

På jagt efter den ultimative familiebil? Denne Alpina har plads til Vuffi og rammer 322 km/t

Tyske Alpina har nu lanceret en forfinet udgave af sin B5-model. Den har plads til alt dit habengut samtidig med at den kan ramme 322 km/t på Autobahn. Ja, tak!

21. juni 2020 af Anders Richter

Alpina B5 er den ultimative familiebil

BMW har netop lanceret nyheden om, at de facelifter mærkets 5-serie, og det kommer også til at betyde noget hos hoftuneren Alpina, som derfor også har forfinet sin B5-model. 

Du bør se Alpina B5, som en slags mellemting mellem en standard BMW 5-serie og den mere hårdkogte BMW M5, som endnu ikke er præsenteret efter faceliftet, men det er lige ved

Alpina B5 Touring

621 hk og 800 Nm i Alpina B5

Under motorhjelmen på Alpina B5 ligger en 4,4-liters V8-motor med biturbo og masser af power. Her ligger 621 hk og 800 Nm klar til at sparke dig forrest i overhalingssporet, og det kommer til at gå stærkt. Alpina-fabrikken monterer nemlig ikke en elektronisk begrænser på sine biler, hvilket giver dem nogle unikke muligheder. 

Alpina B5 Touring

Topfart på op til 330 km/t

Alpina B5 Touring er derfor en stationcar, der kan ramme en topfart på 322 km/t. Og selv om det er vildt, så kan det blive vildere endnu. Alpina B5 fås nemlig også som sedan, og her er topfarten på hele 330 km/t. 

Tiden det tager om at ramme 100 km/t er på kun 3,6 sekunder i Touring-varianten, mens sedanen er nede på 3,4 sekunder. 

Alpina B5 Touring

Undervognen er strammet op

Selve karrosseriet på Alpina B5 er ikke lavet synderligt om, men undervognen er dog blevet forfinet. Den har bl.a. fået et sæt nye fjedre, som skulle stramme den op, og så er der også monteret et skarpere styretøj, hvor der kun er 2,3 omdrejninger fra stop-til-stop.

Alpina B5 Touring

Alpina B5 med større bremser

Bremserne er også opgraderet, hvilket nok er fint topfarten taget i betragtning. De forreste bremser er opgraderet med skiver, der er 395 mm i diameter med 4-stemplede calipre. Et mekanisk spærredifferentiale er også en mulighed, hvilket du nok bør overveje, hvis du vil sende de 621 hk ned i asfalten på en ordentlig måde. 

Læs meget mere om alle de fede bilnyheder i Bil Magasinet, som du kan abonnere på ved at klikke hér!

Alpina B5 Touring

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...