© BMW

Ny BMW får GIGANTISKE fortænder!

BMW’s helt nye 7-serie lanceres i første omgang kun som elbil i Danmark, men PHEV-versioner følger senere

21. april 2022 af Mikkel Thomsager

BMW 7-serie får bæverfjæs med lys i

BMW’s grill i nyreform er et kendetegn for mærket. På de seneste modeller er nyregrillen vokset, hvilket har givet BMW 4-serie tilnavnet ”Bæverfjæs”.

Med den helt nye 7-serie bliver grillen endnu større, men BMW skammer sig ikke over løsningen, som i den nye 7-serie fås med grillen oplyst.

Den nye 7-serie er 7. generation. Første model blev lanceret som mærkets topmodel i 1977. Den nye generation bliver den første, der lanceres i forskellige modelvarianter på forskellige kontinenter. 

I Danmark starter lanceringen med den fuldelektriske BMW i7 xDrive60. I starten af næste år følger så flere varianter i form af endnu en fuldelektrisk og to plug-in-hybrid varianter.

© BMW

Op til 625 km rækkevidde

BMW i7 xDrive60 kommer med to elektriske motorer og dermed firehjulstræk. Til sammen yder de 544 hk. Den går fra 0-100 km/t på 4,7 sek. og topfarten er på 240 km/t

Drivbatteriet er på netto 101,7 kWh, hvilket giver en rækkevidde er på op til 625 km. Den kan lades med op til 195 kW.

Akselafstanden på den nye model er 322 cm, hvilket er 0,5 cm mere end forgængeren. Samtidig er længden øget med 13 cm til 539 cm, bredden er øget med 0,5 cm til 195 cm og højden med 0,5 cm til 154 cm.

© BMW
© BMW

Luftaffjedring og glastag standard

Den nye 7-serie komme naturligvis med en mængde ny teknik herunder ikke mindst lysteknik. Iconic Glow kalder BMW hele lyspakken, som dels består af positionslys, kørelys og blinklys omgivet af eksklusivt krystalglas, og matrix lys indbygget i frontspoileren, som sikrer godt udsyn i mørke. 

Men hertil kommer ambient belysning af bilens silhuet og altså mulighed for belysning af den store nyregrill.

Adaptive luftaffjedring er standard i på den første udgave. På komfortlisten findes også muligheden for automatisk åbning og lukning af dørene. Firezonet klimaanlæg med nanopartikelfilter er standard, og det samme er panorama glastag.

Fra førerpladsen er der udsigt til BMW kurvede display som også findes i de elektriske BMW iX og BMW i4.

© BMW

Pris fra 1.548.000 kr.

Bagsæderne har fået endnu mere plads en tidligere, og her bliver der mulighed for at få en ny biografoplevelse med ”BMW Theatre Screen”. Den 31,3” store skærm med op til 8K-opløsning glider ned fra loftet, og ved brug transformerer bagsæderne til en privat biograflounge. 

Lyden afspilles i et Bowers & Wilkens surround sound system med over 30 integrerede højttalere, og bilen indstiller selv den optimale lyssætning og solafskærmning, så bagsædepassagererne får de optimale forhold til at streame videoer, høre musik ellers se tv.

BMW i7 xDrive60 kommer til danske forhandlere til november. Startprisen bliver 1.548.000 kr. Når de to plug-in-hybrid varianter lanceres i 2023, får de begge en elektrisk rækkevidde på mere end 80 km. BMW 750e xDrive med 490 hk, og BMW M760e xDrive med 571 hk. Priserne på disse er endnu ukendte.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...