BMW 330d Touring
BMW 330d Touring© BMW

Første test: Sportslige køreegenskaber i praktisk indpakning

Stationcarudgaven af BMW’s nye 3-serie er guf for os i Danmark, som elsker stationcars. Vi har kørt de første kilometer i den nye, praktiske udgave. Læs testen af BMW 3-serie Touring her

29. juli 2019 af Jacob Dalby

Hvor er vi?

Meget belejligt starter testkørslen lidt uden for München ved BMW’s pressecenter i Garching. Herfra er der alt vi skal bruge fra motorvej med fri hastighed til små landeveje igennem det bayerske sommerlandskab.

Bil Magasinet var inviteret af BMW

© BMW

Hvad er nyt i 3-serie Touring?

I Danmark og resten af Skandinavien er vi vilde med stationcars. Det giver nemlig mere plads til den så moderne aktive livsstil. Og i den nye er der endnu mere af den; Både til bagsædepassagererne og i bagagerummet. 3-serie Touring er vokset 76 mm i længden og 16 mm i bredden så der nu er mere benplads og fem liter ekstra at boltre sig på i bagagerummet.

I bagagerummet er der nu plads til 500 liter (1.510 liter hvis bagsæderne lægges ned). Adgangen derind sker elektrisk som standard og i bunden er der, hvis du betaler lidt ekstra, nye, skridsikre skinner. I mellem dem er der nemlig en skridsikker gummi, der elektrisk kan pustes op, hvis du har bagage med, der ikke skal skramle rundt.

De praktiske kvaliteter går heldigvis ikke udover 3-seriens DNA og de sportslige køreegenskaber. Vi vil vove at påstå, at du ikke kan mærke forskel på, om du sidder bag rattet af Sedan eller Touring. 3-serie Touring har stadig 50/50 vægtfordeling og trods de større dimensioner har den nye Touring alligevel tabt sig 10 kg.

© BMW

Hvem er konkurrenterne til 3-serie Touring?

Ærkerivalerne fra Mercedes og Audi, naturligvis. Den nye 3-serie Touring tager kampen op mod Mercedes C-Klasse Stationcar og Audi A4 Avant, som netop er præsenteret i den faceliftede model. 3-serien tager den gule førertrøje, når det kommer til plads i bagagerummet. Kabinen er i øvrigt klasser bedre end forgængeren og er ved at være på niveau med de to tyske konkurrenter.


Hvornår lanceres 3-serie Touring?

Allerede til september kan du finde den hos din BMW-forhandler. 320d Touring med Connected-udstyr starter ved 483.000 kr. Det er godt 16.000 kr. mere end Sedan-udgaven. Næste år kommer 3-serien også som plug in-hybrid med en elektrisk rækkevidde på op mod 60 km. Vi har allerede kørt de første kilometer i 330e men BMW har bedt os holde indtrykkene hemmelige indtil midt august.

Indtil da kan du læse Søren Juuls fulde test af 3-serien her

© Fabian Kirchbauer

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...