Her er 20 sjove facts om BMW, som du kan blære dig med

Vi har samlet 20 facts om BMW, som selv mange af bilnørderne ikke kendte til. Dyk ned i de vores liste hér og bliv den ultimative BMW-ekspert.

5. juni 2022 af Redaktionen

1.

BMW lavede sin første elektriske bil i 1972 baseret på 1602-modellen. Bilen havde 50 hestekræfter og brugte 12 batterier. På dem kunne den køre 30,5 km ad gangen. Bilen kørte sammen med marathon-løberne til De Olympiske Lege i 1972 i München.

2.

I 1937 blev en motorcykel fra BMW kåret som verdens hurtigste motorcykel. Motorcyklen havde en 500 kubik turboladet motor. Fartrekorden på 279,5 km/t blev sat på en motorvej i Tyskland af Ernst Jakob Henne og blev først slået 14 år efter.

3.

BMW Group stiller mere end 100 cykler til rådighed for transport mellem de forskellige kontorer, mødelokaler og produktionssteder omkring hovedsædet i München.

4.

BMW regner med, at mindst halvdelen nye BMW'er i 2030 er elektriske.

5.

Selvom mange af BMW’s biler har seks cylindre, så er BMW’s globale hovedsæde i München designet, så det rent arkitektonisk er bygget op af fire tårne, der skal symbolisere fire cylindre. Bygningen er tegnet af arkitekten Karl Schwanzer og stod klar til De Olympiske Lege i München i 1972.

BMW's hovedkvarter i München
BMW's hovedkvarter i München

6.

De åbne pladser på BMW’s fabrik i Leipzig danner økologisk grobund for forskellige planter og dyr. Der er mere end 40 fuglekasser installeret i træer og på bygningsfacaderne. På grunden er der plantet 40 forskellige træsorter og buske, som er typiske for regionen.

7.

Medarbejderne på BMW’s fabrik i Leipzig får dagligt æblemost fra 230 æbletræer, som årligt giver en høst på over to tons.

8.

Hver dag produceres der 5.500 BMW-biler i Europa. Hvis alle disse biler blev linet op, ville det give en længde på 28 kilometer.

Vil du vide mere om BMW og læse test af de nyeste modeller, så husk at købe et abonnement på Bil Magasinet. Det kan gøres lige hér, og det tager kun 2 minutter...

9.

BMW var i 1959 i en alvorlig økonomisk krise og var på nippet til at blive solgt til rivalerne fra Daimler-Benz, der står bag Mercedes. Dette blev dog forpurret på en dramatisk generalforsamling med hjælp fra de mindre aktionærer og BMW-forhandlerne. Aktionærerne og forhandlernes tillid til og tro på BMW imponerede en af virksomhedens store aktionærer, industrimagnaten Herbert Quandt, som fandt en alternativ løsning gennem drøftelser med koncernens direktion og samarbejdsudvalg.

10.

Mange tror, at BMW’s logo skal ligne en flypropel, men det er faktisk ikke tilfældet. Logoet er en kombination af Bayerns nationalfarver og logoet for virksomheden Rapp Motorenwerke. Det var Rapp Motorenwerke, der i 1922 fusionerede med Bayerische Flugzeugwerke under navnet Bayerische Motoren Werke. Begge virksomheder havde under 1. verdenskrig fremstillet motorer til fly, men gik nu sammen om at lave motorcykler og siden biler under navnet BMW.

11.

Parkeringssystemet i BMW i3 parkerer bilen helt selv. Du finder et egnet sted til parkering, trykker på en knap, slipper alt - og bilen parallelparker selv, og på snæver plads.

12.

Den første bil, BMW producerede, hed Dixi og havde 15 hestekræfter.

13.

Grillen på en BMW er altid todelt og nyder kælenavnet ”nyrerne”, fordi den ligner… ja, et sæt nyrer.

14.

BMW’s oplevelsescenter i München – BMW Welt – er den mest populære turistattraktion i regionen Bayern i Sydtyskland med over 3 millioner besøgende om året før covid-pandemien.

15.

ECO PRO Mode hedder en lille knap, der findes i de fleste BMW'er, der er lavet efter 2011. Afhængig af din kørestil kan forbruget sænkes med op til 20 %.

16.

De enorme "nyrer", der blandt andet er at finde på BMW's 7-serie er kinesernes "skyld": 41% af alle solgte 7-serier på verdensplan bliver solgt til Kina og kineserne har derfor haft stor medbestemmelse på det nye design – og de har ikke holdt sig tilbage. I Kina handler det om at skille sig ud og vise sig frem så BMW har blandt andet gjort kølergrillen – de ikoniske nyrer – 40% større end på forgængeren. 

2018 BMW 740i
2018 BMW 740i

17.

I 2014 udviklede BMW en kombineret gadelampe/ladestander til elbiler. To prototyper blev sat op i München.

18.

Superbiken BMW 1000 RR yder 212 hk ved 14.500 o/min. 0-100 km/t er overstået på kun 3,1 sekunder, og M 1000 RR fortsætter hele vejen til 306 km/t, før der ikke er flere kræfter tilbage.

19.

BMW i3 er verdens første serieproducerede bil, hvor der er brugt kulfiberforstærket plast i hele bilens konstruktion. Kulfiber er mindst lige så stærkt som stål, men 50 % lettere. 95 pct. af materialerne i BMW i3 kan genanvendes.

Vil du vide mere om BMW og læse test af de nyeste modeller, så husk at købe et abonnement på Bil Magasinet. Det kan gøres lige hér, og det tager kun 2 minutter...

20.

Her på Bil Magasinet er vi svært glade for at eje BMW'er. Både chefredaktør Mikkel Thomsager, motorjournalist Mathias Brandt og redaktionschef Frederik Frey har BMW'er i garagen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...