Søren Juuls fem favoritfotos fra 2015

Steen Bachmann forklædt som koldkrigs-spion, to brølende muskelbiler på et bjerg i Californien og en flok Porscher i selskab med en enkelt Corvette gav Søren Juul de bedste fotooplevelser i 2015. Kom med en tur bag kameraet

5. januar 2016 af Søren Juul

NUMMER 5: Koldkrigerne (Bil Magasinet, April 2015)

Topmødet mellem Mercedes-Benz 500 SEL og en Tatra 613 slutter, da Bil Magasinets Agent Bachmann med resolutte skridt spadserer over Munkholmbroen med en stak hemmelige dokumenter under armen. 

Begge biler var populære som limousiner i samfundstoppen i Øst- og Vest-blokken under Den kolde krig, hvorfor vi fandt på at lave en koldkrigs-inspireret fotoserie. Billedet er inspireret af virkelighedens spion-udveksklinger på Glienicker Brücke i Berlin, som Steven Spielberg sidst i 2015 satte fokus på med filmen "Spionernes bro" med Tom Hanks i hovedrollen.

Bonus-info: Billedet er faktisk klippet sammen af tre billeder. Trafikken er nemlig så intens på Munkholmbroen, at vi måtte parkere én bil af gangen, tage billedet og skynde os at fjerne den igen. Til sidst blev Bachmann fotograferet i forgrunden og det hele klippet sammen i Photoshop.  

NUMMER 4: Power eller præcision (Bil Magasinet, Januar 2016)

Frederik Freys artikel med de to superbiler er med i januar-nummeret af Bil Magasinet, men det var faktisk i sommer, at vi slap Corvette Z06 og Porsche 911 GT3 løs på landevejene omkring racerbanen Ring Knutstorp i Sverige, hvor vi kort forinden havde afholdt vores årlige Handling Day.

Billedet er et helt almindeligt bil-til-bil foto taget fra bagagerummet af en eller anden civiliseret Chevrolet, som jeg har glemt navnet på – med ca. 50 km/t og en lukkertid på 1/30 sek. Men synet og lyden af de to fantastiske køresmaskiner sammen glemmer jeg ikke lige foreløbig.

NUMMER 3: De sorte får (Bil Magasinet, December 2015) 

Sidst på sommeren lykkes det at lokke redaktionschefens højt elskede Porsche 996 Turbo ud af garagen for at at lege med en Porsche 996 GT3, som tilhørte en god ven af redaktionen. Billederne til den seks-sider lange artikel blev taget på nogle snoede landeveje i Nordsjælland, og artiklen blev rundet af med dette foto, som er taget i solens allersidste stråler. 

Kameraet er monteret på GT3'en med tre sugekopper og aktiveres med en fjernbetjening. Lukkertiden er 1/5 sek., mens blænden er sat til f/5.6. Den lange lukkertid giver masser af fart i billedet, selvom den reelle hastighed ikke overskred 25 km/t.

NUMMER 2: På hesteryg i kongeriget (Bil Magasinet, December 2015)

Hvad gør man, hvis man gerne vil give den nye Ford Mustang en god velkomst til Danmark? Vi valgte at udsætte den for de mest amerikanske omgivelser vi kunne komme i tanke om. Det blev starten på en roadtrip, der startede i Randers på Henrik Knudsens hyldestmuseum til Elvis Presley.

Billedet er taget i modlys, så vi har brugt en Speedlite blitz bag en hvid reflektor til lyse siden og snuden af Mustangen op. For at undestrege US-temaet lånte Frederik Frey en cowboyhat og en western-vest af sin frue, der har flere amerikaner-biler i garagen...

NUMMER 1: Heavy metal (Bil Magasinet, Juli 2015)

I USA, og særdeleshed Californien, findes en masse sjove og fotogene veje at lufte voldsomme muskelbiler på. Den bedste vej, vi har kørt og fotograferet biler på, er Highway 74 fra ørkenen ved Palm Springs og op til byen Hemet. Den er helt øde, hvis man altså rammer den kl. 6 om morgenen.

Dette billlede er taget med kameraet monteret på taget af en rød Dodge Challenger Hellcat med tre sugekopper. Foran kører en Chevrolet Camaro ZL1. Takket være en helt jævn asfalt og ingen vind er det muligt at køre relativt hurtigt uden at kameraet kom i vibrationer og gør billledet uskarpt, selvom lukkertiden er relativt lang på 1/20 af et sekund. Bilerne triller afsted med 40 km/t. Der kun justeret farver og hvidbalance efterfølgende i Photoshop, hvilket er en af grundene til, at det er mit yndlingsbillede fra 2015. Glæden ved at fyre de to muskelbiler af på bjergvejen bagefter tæller naturligvis også...

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...