Kunstigt eller naturligt lys?

En enkelt blitz kan godt strækkes til at lægge lys på en hel bil, men det kræver en del klippe-klistre-arbejde i Photoshop efterfølgende

10. november 2015

Hvad der startede med en fotoreportage først på dagen i værkstedet hjemme hos Porsche-entusiast, tøjdesigner og vildmand Magnus Walker i downtown Los Angeles, endte med et hyggeligt foto-shoot på en kaj i et øde industrikvarter sidst på eftermiddagen. Hvis du følger Magnus Walker på de sociale medier, kender du sikkert allerede stedet, for han benytter gerne den flotte skyline og rå kulisse som baggrundstapet til billeder af sine mange Porscher.

Da der var begrænsninger på, hvor meget fotoudstyr man kunne slæbe med på en monkeyclass flybillet over Atlanten - og det faktum, at Bil Magasinet ikke ejer et ordenligt flash-anlæg, måtte jeg gribe dette billede an bevæbnet med kun én Canon 530 Speedlite II blitz, som blev udløst trådløst via en Pocket wizard. 

Ved at tage en masse billeder fra forskellige vinkler kan man få en bil helt dækket med kunstigt lys, mens man undgår diverse grimme skygger. Det tilrådes, at holde en hvid skærm ind foran blitzen for at undgå skarpe kontraster og skygger. Baggrunden er tillige eksponeret over flere omgange for at få rigelig med detaljer med. 

Billedet er ikke helt let at lave, hvis du som jeg ikke har forstand på Photoshop. Den del tager vores dygtige grafiker og mangeårige Bil Magasinet-medarbejder Michael Wilken sig derfor af.

 

Men som tidligere nævnt i en anden artikel, så er det naturlige lys i Californien helt unikt. Selvportrættet (Magnus Walker til venstre...) er taget på et stativ med en selvudløser uden kunstigt lys. Efter min mening er det bløde lys mere stemningsfuldt end det hårde lys fra en flash. 

Udstyr brugt til disse fotos:

Canon 5D Mk. III
EF 70-200 mm f/2.8L IS II USM
Trebenet Gitzo stativ
Fjernbetjening til kamera
Canon 530 Speedlite II flash
Et par Pocket Wizard flashudløsere
En Porsche 911
Photoshop

Data til fotonørderne: 
Lukkertid: 1/80 sek. 
Blænde: f/6.3
ISO: 250
Brændvidde: 70 mm
Exposure Mode: M (Manuel)

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...