Juuls billedblog: Udnyt forgrunden til at skære din pointe ud i pap

Nemt trick får dit statiske bilfoto til at fortælle en historie, der giver mening. Eller det modsatte...

16. juli 2017 af Søren Juul

Det tager ikke mange øjeblikke at forvandle et intetsigende billede til noget, der rent faktisk kan fortælle en historie i et bilblad. Tricket er at udnytte forgrunden. Uden bilnøgler står de tre VW Golf og blomstrer på en grusparkeringsplads. Men ved at stikke de tre bilnøgler ind foran kameraet kan man stille læseren et simpelt spørgsmål: GTD, GTE eller en GTI?
 
Billedet er taget ved først at fokusere på bilerne, dernæst på nøglerne og så klippe de to skud sammen i Photoshop. 

Nogle gange lykkes det fint at illustrere et budskab, andre gange bliver det lidt for kryptisk. Som dengang testede vi hybridbiler og spurgte os selv: "kortslutter" køreglæden, når man kører på strøm?  
  
Da det var tid til foto blev bilerne parkeret foran et kraftværk, mens Frederik Frey skulle symbolisere køreglæde ved hjule på løs i forgrunden på et løst rat - ligesom ham "racerkøreren" fra den gamle 80-sang "The Race" med gruppen Yello. 

Et par startkabler fra redaktionen skulle så "kortslutte" køreglæden, rent symbolsk ved hjælp af lidt Photoshop-magi, tilsat af vores repro-mand Mikael Wilken, der klippede et par lyn fra Google ind på billedet ganske overbevisende. 

Billedet blev så vidt fint nok, men de færreste læsere kunne gennemskue hvorfor Frederik skulle have elektrochok for at teste Toyota Prius og co. Det hjalp heller ikke, at artiklen endte med at få en anden overskrift end oprindelig planlagt...  

Der er flere billeder, tips og behind-the-scenes historier på bloggen efter sommerferien. Vi ses til august! 

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, så snart du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.