Juuls billedblog: Tiltrængt, nyt grej i kameratasken!

Redaktionens arbejdshest Canon 5D Mark III får mindre travlt i fremtiden. Fremover skal forsider og større feature-artikler nemlig fotograferes med vores nye 5D Mark IV, der har flere megapixel og er bedre til action-fotografering.

31. januar 2017 af Søren Juul

Efter fire års redaktionel værnepligt og cirka 230.000 billeder får vores primære kamera 5D Mark III mindre at lave fremover. Vi har nemlig anskaffet os det længe ventede 5D Mark IV. Et spejlløst Sony A7R II var en kort overgang inde i billedet som vores næste kamera, men blev droppet pga. besværlig betjening.   

5D Mark IV ligner fuldstændig og betjenes som det gamle 5D Mark III full-frame kamera, men det er blevet forbedret på en række områder. Megapixelopløsningen er hævet fra 22,3 til 30,4 megapixel, lysfølsomheden er blevet endnu bedre, og autofokus-systemet er det samme, som du får i topmodellen 1D X II. Det sidste lover godt til kommende action-billeder af biler, hvor også kameraets evne til at tage syv mod tidligere seks billeder per sekund er en kærkommen opgradering. 

Indbygget wi-fi, så man kan overføre billeder trådløst og bruge en smartphone/iPad/laptop som fjernbetjening, 4K-videooptagelse og en trykfølsom skærm til at betjene kameraet har længe været standard i andre kameraer, men det er store nyheder i den ret konservative 5D-serie. 

Næste fotoinvestering her på Bil Magasinet bliver det nye Canon 24-105 MM II 4.0L IS USM zoomobjektiv, der skulle have forbedret billedstabilisering i forhold til det gamle. Dét er en god ting, når man skal fotografere biler i fart fra en anden bil. Problemet er bare, at det er i restordre på ubestemt tid... 

Jeg skal nok poste nogle billeder og flere indtryk, når vi har fået gang i den nye 5D'er.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, så snart du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.