© Bil Magasinet

Juuls billedblog: Tag stemningsfulde billeder på de glemte racerbaner

En forladt racerbane er en oplagt lokation til et stemningsfuldt billede. Her er et eksempel fra Frankrig, som er et besøg værd med en bil og et kamera.

10. september 2017 af Søren Juul

Er du i det nordøstlige Frankrig, må du ikke snyde dig selv for en tur forbi resterne af den gamle Circuit de Reims-Gueux racerbane, der ligger cirka 7,5 km væk fra byen Reims. 

Banen var 7,8 km lang og anlagt i et triangulært layout på landevejene mellem byerne Thillois og Gueux i 1926. Banen lukkede i 1972 efter at have været vært for det franske grand prix i mange år. I dag er den en fantastisk fotolokation, som bilfotografer vender tilbage til gang på gang. Bil Magasinet var forbi i 2012 med denne trio af små GTI'er. 

Racerbanen Reims-Gueux

En frivillig forening passer på tribunerne, hvorfor der stadig er friske farver på de flotte gamle reklamer. 

Det meste af banen er i dag forvandlet til helt anonymt og kedeligt udseende landevej, men kører du en tur ud ad landevej D27 mod Gueux befinder du dig lige pludselig midt på banens opløbsstrækning mellem tribuner og pitgarager.

Bygningerne er ret forfaldne og spøgelsesagtige, men giver en herlig reminder om en svunden tid, hvor Fangio, Stirling Moss, Jackie Stewart og Jim Clark kørte F1 på landevej i Frankrig. 

Renault Clio RS, VW Polo GTI og Opel Corsa OPC

De fleste tribuner er i dag spærret af pga. nedstyrtningsfare, men det lykkedes os faktisk at snige os op på tribunerne overfor og skyde et par billeder. 

© Bil Magasinet

Adressen finder du ved at søge på Circuit du Reims-Gueux, D27, Gueux, Frankrig i Google Maps. Vil du have information om andre gamle racerbaner, så kan jeg anbefale hjemmesiden http://www.circuitsofthepast.nl/ , hvor der står en masse om gamle, forladte racerbaner i Europa.  

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...