Juuls billedblog: Sådan tager man snapshots på Autobahn

© Søren Juul

Op til fire spor i hver retning, asfalt plan som et billardbord og et scenisk vejforløb gennem et bakket landskab. Og nul hastighedsbegrænsning. Den tyske Autobahn i Bayern er er et pragtfuldt sted at køre og ikke mindst fotografere biler. Det sidste er dog en smule udfordrende, hvis det skal gøres ordentligt og sikkert.

Efter en del ekskursioner til landet syd for grænsen har jeg lært følgende:

- Tag billeder tidligt om morgenen eller om aftenen, hvor der er sparsomt med trafik. Det er farligt, dumt og temmelig stressende, hvis der kommer trafik bagfra. Med mindre du altså skal skyde billeder af en vanvittig motorcykel med 200 hk eller en coupé med 600 hk, der kan flytte sig i en fart. Du kan nedsætte risikoen ved at skyde billedet på en strækning, hvor der er hastighedsbegrænsning.

- En lukkertid på 1/30 sek. giver masser af fart i billedet, hvis du kører omkring 100 – 120 km/t. Køres der hurtigere, bliver billedet nemt rystet.

- Skal billedet illustrere en bil, der kører stærkt, skal den helst ligge i overhalingsbanen. Ellers ser det sært ud. Placer kamerabilen i indersporet, rul venstre bagsiderude ned og skyd løs. Fokuser på snuden af bilen og brug One Shot autofokus. Skal bilen fotograferes bagfra, kan du med fordel støtte kameraet på f.eks. sidespejlet i passagersiden.

- Fik jeg sagt, at der der bliver kørt stærkt på de veje? Hold altid øje med spejlene og træk ind, hvis der kommer trafik.

- En fotobil med blød affjedring er et plus! Til billedet ovenfor benyttede vi en sofablød Renault Talisman.

Billedet ovenfor er fra en artikel, hvor vi tester en BMW M6 og en BMW S1000RR i Bayern. Se flere billeder i Bil Magasinet nummer 300.

Udstyr brugt til dette foto: 
Canon 5D Mk. III spejlreflekskamera
Objektiv: Canon EF24-70mm f/4L IS USM
Polfilter
Autobahn

Data til fotonørderne: 
Brændvidde: 27 mm
Lukkertid: 1/30 sek.  
Blænde: f/11.0
ISO: 100
Exposure mode: Tv (lukkertidsprioriteret)
AF: One-shot

Juuls Bilbilleder

Velkommen til Søren Juuls bilbilled blog

Søren Juul er ikke bare en dygtig motorjournalist på Bil Magasinet, han er også Danmarks bedste bilfotograf.

Hver uge tager han tusindvis af fotos af alle slags biler under helt forskellige vilkår. Søren er en stor bilentusiast, men han interesserers sig lige så meget for det gode bilfoto. Han er på evig jagt efter det perfekte bilbillede, og de seneste år har Søren været med til at udvikle billedsiden i Bil Magasinet til internationalt niveau.

I dennne blog fortælle Søren løbende om sin hverdag med bilfotografi, og alle de udfordringer, der følger med, at lave det perfekte bilfoto.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.