Porsche 911 GTS
© Bil Magasinet

Juuls billedblog: Møgvejr kan give dramatiske bilbilleder

22. oktober 2017 af Søren Juul

Efteråret er lig med regn, grå himmel og dalende temperaturer, men årstiden kan også genere nogle fede bilfotos. 

Du skal bare bruge noget så kedeligt som korrekt påklædning og masser af gå-på-mod når det vælter ned med regn udenfor. Tænk en varm trøje, gummirøjsere, en hue og regnslag til dig og evt. dit kamera. Det er nemlig svært at tage gode billeder, hvis du klaprer tænder og længes efter at ligge på sofaen under et tykt tæppe. Husk også en blød klud til at tørre regndråber af dine objektiver.  

Mercedes-AMG GT fotograferet nær Bilster Berg i Tyskland

Denne Mercedes-AMG GT kan du læse om det næste nummer af Bil Magasinet.

© Bil Magasinet

Et klassisk svingbilledet bliver ikke ringere af lidt regn. Vandsprøjt fra hjulene tilfører billedet dynamik, mens forlygternes skær i asfalten sætter prikken over i'et. 

Dette billede er taget lige efter en byge, stående på en mark, med en 70-200 mm telelinse og en lukkertid på 1/200 sek.

Du kan også fotografere en bil i et sving i mens det vælter ned med regn. Autofokus-systemet kommer på lidt hårdere arbejde, billedet bliver typisk mere tåget på grund af de mange regndråber mellem bil og objektiv, men resultatet kan blive ganske action-packed. 

Nedenfor ses en Porsche 911 GTS fotograferet i styrtregn med en 70-200 mm telelinse, 1/125 sek. i lukkertid og en høj ISO-værdi på 640 for at dæmme op for sparsomme, naturlige lys.

Tip! Brug modlys-blænde på objektivet - den skærmer nemlig det yderste glas for regndråber. 

Porsche 911 GTS fotograferet til en kommende artikel i Bil Magasinet

Krængning i undervognen, gang i vinduesviskerne og en sky af regn fortæller, at denne Porsche 911 GTS har fart på.  

Møgvejr kan naturligvis også bruges med fordel på statiske fotos. På billedet nedenovenfor holder tre testbiler fra Bil Magasinet lige efter en massiv byge. Den regntunge og dystre himmel giver kontrast til de farverige biler, mens den våde asfalt spejler bilernes fælge. 

Billedet er taget stående ude på en mark med et 24-105 mm zoomobjektiv med en blænde på f/5,6. For at opnå en relativt hurtig lukkertid på 1/80 sek. har jeg skruet ISO-værdien op fra 100 til 250. 

Denne trio af GTI bliver testet netop nu i Bil Magasinet på print - skynd dig at købe et eksemplar i den nærmeste kiosk. 

© Bil Magasinet

Bil-til-bil billeder, hvor en bil i fart fotograferes fra bagagerummet eller ud af sideruden på en kørende kamerabil kan give nogle fine motiver, når det regner. Men kun fra denne vinkel, hvor kameraet ikke søles ind vandsprøjt fra bilens hjul. Bemærk hvordan forlygterne genspejles i asfalten og vandskyen, der trækkes efter den hvide Seat, skaber dramatik i billedet. 

Billedet er taget med et 16-35 mm objektiv med en lukkertid på 1/25 sek. mens bilerne kører cirka 40 km/t. 

Seat Leon Cupra foran Ford Focus RS på en vestsjællandsk landevej.

Et klassisk motiv i Bil Magasinet. Det er også nemt at lave i regnvejr. 

© Bil Magasinet

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.