Juuls billedblog: Kør en tur og find de gode fotospots

Lidt opsøgende arbejde før en fotooptagelse giver mindre stress og bedre billeder.

19. februar 2017 af Søren Juul

Med over 200 biler gennem testgaragen hvert år er det lidt af en udfordring for os på Bil Magasinet at finde nye steder at fotografere dem. Google Maps er et godt sted at få inspiration, men de bedste lokationer har det med at dukke tilfældigt op, når vi er ude at teste biler. 

Forleden aften kom jeg forbi den nye Royal Arena i Københavns Ørestad. Her kunne jeg parkere testbilen på en øde parkeringsplads med den flotte bygning i baggrunden. Et oplagt sted at fotografere næste uges stortest med fire biler.

Dagen efter kom jeg forbi til middag for at tjekke stedet ud en gang mere. Det bløde lys fra aftenen forinden var afløst af skarpt vinterlys, mens parkeringspladsen summede af aktivitet. At lave billedet på dette tidspunkt ville ikke alene give et grimt resultat med hårde slagskygger og uvedkommende biler i baggrunden, det ville nok også få os smidt væk for at holde i vejen. Men løsningen var ligetil: 

Kl. 7 næste morgen trillede vi de fire testbiler ind på den nu øde parkeringsplads. Mens solen stod op og kastede blødt lys på arenaen i baggrunden, kunne vi i ro og mag positionere bilerne og skyde billeder. 

De skal nu sættes sammen i Photoshop til et enkelt billede, som bliver det første i en fotoserie fra Ørestaden. Den handler om den BMW 5-Serie og konkurrenterne, som du kan læse mere om snart i Bil Magasinet.  

Måske er du interesseret i...