Juuls billedblog: 15 nemme fototips til din brugtbilsannonce

Gode billeder sælger din brugte bil hurtigere og til en bedre pris. Her er lette 15 tips til at fotografere en bil til en salgsannonce.

4. marts 2017 af Søren Juul

Bilforhandlerne er blevet gode til at garnere brugtbilsannoncer med flotte fotos, men fotostandarden er stadig lav blandt de private annoncører. Der skal derfor ikke meget til for at lave en stak billeder, der får din brugtbil til at skille sig ud i flokken.

Her er 15 nemme tips til at fotografere en brugt bil, når den skal sælges. 

1. Parker bilen på asfalt foran en neutral, rolig baggrund. På havnemolen eller foran en væg fungerer fint. Placer bilen et par vognlængder væk fra baggrunden, zoom ind og skyd billedet på en lav blænde for at sløre baggrunden. Skarphed er vigtig, så brug gerne et stativ til kameraet for at undgå rystelser.

2. En snavset bil signalerer, at bilen ikke er vedligeholdt, så stik den en hurtig maskinvask og tør den efter med et vaskeskind for at undgå kalkpletter på vinduer og lak.

3. Tænd forlygterne! Det giver liv i billedet. 

4. Undgå grimme, hårde skygger på dit billede. Det gør du ved at fotografere bilen tidligt om morgenen, sent på eftermiddagen eller som her, i gråvejr.  

5. Husk at dreje forhjulet som her, når bilen fotograferes skråt forfra. Drejer forhjulet den modsatte vej, præsenteres folk for en grim slidbane i stedet for en pæn fælg.  

6. Udsigten gennem forruden skal være neutral og rolig, når du fotograferer kabinen. En væg eller mark fungerer fint - især hvis du finder én uden et grimt hegn foran...  

7. Tænd radioen, hvis den virker. Sæt kanalen på en fornuftig kanal som P1 eller Radio24syv! The Voice signalerer, at bilen er blevet kørt af en Brian-type med tung speederfod og en subwoofer pumpende i bagagerummet. 

8. Støv bilen grundigt af og tøm de små aflæggerum for skrammel. Tør instrumentpanelet over med en fugtig klud eller vinyl make-up til indvendigt brug, hvis kabinen er slidt at se på. 

9. Støvsug bilen grundigt og vask evt. måtterne, hvis de er snavsede. Ingen har lyst til at købe en uhumsk bil. 

10. Det ser sjusket ud, hvis rattet ikke sidder lige. Skyd billedet fra bagsædet, indover nakkestøtten på førersædet. Har du en blitz til kameraet, så peg den op i loftet i stedet for direkte på instrumentbordet. Derved undgås grimme slagskygger. 

11. Motorrummet hører med til en salgsannonce, men kan se skræmmende snavset ud som her. Undgå at kaste dig ud en grundig motorvask med højtryksrens, med mindre du har mod på at blæse alle el-stik efter med trykluft og gider bøvle med evt. elektroniske fejl. Du kommer dog langt ved at tørre det store plastikdækslet over motoren af med en fugtig klud. 

Tør efter med vinyl-make-up, hvis det skal kræses ekstra meget for detaljen. Snavs og spildt olie rundt omkring i motorrummet kan med fordel fjernes ved at spraye lidt motorrens eller WD40 på metalfladerne og tørre efter med en klud.

12. Husk nærbilleder af de små detaljer som f.eks. mærkat for skift af tandrem - eller som her, klistermærket der fortæller, at denne Seat Leon TDI fra 2002 er blevet eftermonteret med et dieselpartikelfilter. 

13. Har bilen ekstraudstyr som f.eks. træktøj eller tagbøjler, så husk at garnere din annonce med nærbilleder. Alt tæller, når din bil skal skille sig ud i flokken af tilsvarende brugte biler.

14. Udbrændte nummerpladepærer får bilen til at se trist og gammel ud, så få dem skiftet. Du skal sjældent bruge mere end en lille skruetrækker og pærerne kan købes for håndører på tanken. 

15. Tjek dæktrykket, så bilen ikke står og ser forfalden ud på flade dæk. Har du mere vinyl make-up på lager, kan du shine dæksiderne op.  

Måske er du interesseret i...