Seat overtager produktionen af Audi A1

Det er ikke nogen hemmelighed, at Audi, Skoda, VW og Seat har ret meget til fælles. Det bliver nu endnu engang understreget af, at Seat skal varetage produktionen af den nye Audi A1 på deres fabrik i Martorell, Spanien. Det ikke første gang, at det sker – Audi Q3 bliver nemlig ligeledes produceret i Spanien.

Den gamle Audi A1 blev produceret på Audi’s fabrik i Bruxelles.

Bygges på samme platform 

At man har valgt at flytte produktionen af Audi A1 til samme fabrik som producerer Seat Arona, skal ses som et forsøg på at optimere og skabe synergi i produktion og udvikling. Den nye Audi A1 bliver baseret på MQB A0-platformen, som Seat Arona og Ibiza også er bygget på.

At Audi har valgt at lægge dele af deres produktion hos Seat's fabrik, kommer også til at smitte af på Seat. Audi kommer med en stor viden og erfaring, som medarbejderne bliver trænet op i, og derved kan videreføre til Seat-produktionen.

500 nye medarbejdere 

Fabrikken i Martorell lige udenfor Barcelona er den bilfabrik i Spanien, som producerer flest biler, og det skal Audi A1 sørge for, at den bliver ved med. Den store produktion sikrer også, at fabrikken hele tiden bliver effektiviseret og kan følge med konkurrencen.

Alene i 2018 har fabrikken ansat over 500 nye medarbejdere med faste kontrakter, og den udvikling håber Seat kommer til at fortsætte til fordel for hele Catalonien.

Seat blog

Annonce:

Velkommen til Bil Magasinets Seat Blog.

Sociedad Española de Automóviles de Turismo, forkortet S.E.A.T., som siden blot blev Seat, blev etableret da den spanske stat besluttede at støtte op om en stribe private virksomheders initiativ til en spansk bilproduktion. S.E.A.T. blev etableret den 9. maj 1950, efter at der var indgået en kontrakt om licensproduktion af biler.

Med Seat Blog går Bil Magasinet i detaljen med Seat i samarbejde med mærket selv. Med udgangspunkt i nutiden graver vi flere gange om måneden i fortiden. Seat Blog er sponseret af Seat, men produceret af Bil Magasinets redaktion. 
Se mere på www.seat.dk

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.