Seat og Amazon lancerer kunstig intelligens i bilen

Forestil dig, at du kan stille din bil spørgsmål, mens du kører, hvorefter den finder svaret og læser det højt for dig.

Vi skal ikke mere end 10 år tilbage, før dette kun hørte til i en sci fi-film, men det bliver virkelighed, når Seat udvider samarbejdet med Amazon Alexa i Europa.

England og Tyskland har indtil videre fungere som testlande. Nu udvider Seat med Spanien, Frankrig og Italien, som også skal agerere testlande, inden Alexa skal udvides til flere lande i Europa.

For Seat handler det om sikkerhed, og fokus på kørsel. Amazon Alexa kan hjælpe dig med finde svar på alt, lige fra hvad der er den nemmeste rute til din destination, læse nyhederne højt for dig, sætte musik på og meget mere. Chaufføren behøver ikke engang løfte hænderne fra rattet, for med et enkelt tryk på multifunktionsrattet, får du adgang til Alexa.

Det er muligt at få systemet i Ibiza, Arona, Leon, Ateca samt den nye Tarraco. Det sker via Android Seat Media Control og Amazon Alexa appen.

Seat vil gerne være først, når det gælder lancering af nye informationsteknologier i biler. Det spanske bilmærke var først til at lancere google ‘Waze’ i deres navigation - waze er en live opdatering om trafikforhold, ligesom det også er muligt, at bruge musikgenkendelses-app’en Shazam i Seat, til både Android og iPhone.

Hvornår Amazon Alexa kommer til Danmark, er desværre ikke fastlagt endnu.

Seat blog

Annonce:

Velkommen til Bil Magasinets Seat Blog.

Sociedad Española de Automóviles de Turismo, forkortet S.E.A.T., som siden blot blev Seat, blev etableret da den spanske stat besluttede at støtte op om en stribe private virksomheders initiativ til en spansk bilproduktion. S.E.A.T. blev etableret den 9. maj 1950, efter at der var indgået en kontrakt om licensproduktion af biler.

Med Seat Blog går Bil Magasinet i detaljen med Seat i samarbejde med mærket selv. Med udgangspunkt i nutiden graver vi flere gange om måneden i fortiden. Seat Blog er sponseret af Seat, men produceret af Bil Magasinets redaktion. 
Se mere på www.seat.dk

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.