Natklub-paradis og verdensnaturarv: Her er er de eksotiske historier bag Seat-modellerne

Nogle gange undrer man sig lidt over, hvordan bilproducenterne finder på navnene til deres nye modeller. Nogle vælger blot at bruge numre, og hos andre virker det mere eller mindre tilfældigt. Hos Seat er inspirationen dog ikke tilfældig. 

Den spanske bilproducent har nemlig for vane at dykke ned i landets geografi og historie, når de ny modeller skal døbes. 

Her kan du blive klogere på, hvor de eksotiske navne stammer fra:

Seat Ateca

Seat løftede for nylig sløret for den helt nye Ateca, som skal ind og kæmpe i den kompakte SUV-klasse, der har vist sig utrolig populær blandt de danske bilkøbere.

Navnet har bilen fået fra den spanske by Ateca, der ligger i Zaragoza-provinsen midt mellem Barcelona og Madrid.

Selvom den lille provinsby med sine cirka 2.000 indbyggere er et relativt ukendt sted, er det næppe en tilfældighed, at den komptakte bil er opkaldt efter netop denne by. Ateca ligger nemlig i et særdeles bjergrigt område, og selvom Ateca ikke ligefrem er en offroader, er det som SUV jo ikke skidt at være associeret med et sol- og bjergrigt terræn.

Seat Leon

Mellemklassebilen Leon kom første gang på markedet i 1999. Den blev hurtigt populær – også i Danmark – og modellen kører nu på tredje generation.

Byen León, der har lagt navn til modellen, har dog væsentlig flere år på bagen. Det vidner byens vartegn – den store katedral fra 1300-tallet – blandt andet om.

León har cirka 135.000 indbyggere og ligger omkring 350 kilometer nordvest for Madrid.

Seat Ibiza

Ibiza er både navnet på en ø i Middelhavet og navnet på den største by på øen. Og så er det naturligvis også navnet på en af Seats mest populære modeller, der har hjemme i mini-klassen. Ikke desto mindre kan den i stationcar-versionen faktisk opfylde mange små familiers behov for en praktisk bil med relativt god plads.

Øen og byen Ibiza er kendt som et turistmål for mange charterturister – blandt andet på grund af de mange natklubber, og så er der næsten garanti for lækkert vejr, da nedbør er ekstremt sjældent. Set i det lys burde Ibiza vel egentlig kunne fås som cabriolet?

Seat Alhambra

Seat Alhambra har siden 1996 gjort livet lettere for de store familier. Den enorme bil har syv sæder, plads til 300 liter i bagagerummet og så fik den de maksimale fem stjerner i Euro NCAP’s sikkerhedstest.

Navnet kommer fra Alhambra-slottet i Granada nær Middelhavet. Det blev oprindeligt bygget som et lille fort omkring år 900, men i midten af det 13. århundrede blev det nuværende palads bygget.

Det kan godt være, Seat Alhambra ikke ligefrem giver den samme storslåede oplevelse som Alhambra-slottet, men hvis man lægger sæderne ned, får bagagerummet næsten karakter af en mindre balsal.

Seat Toledo

Byen Toledo ligger i det centrale Spanien – ca. 75 kilometer syd for Madrid – og er med et indbyggertal på 75.000 hovedstad i provinsen Toledo. Byen ligger på en halvø nord for floden Tajo, og i 1986 udpegede Unesco halvøen som kulturel verdensarv.

Trods sine åbenlyse kvaliteter får Seat-modellen Toledo næppe et stempel som verdensarv, men det har ikke afholdt de danske familier fra at vælge netop Toledo, der allerede er solgt i hundredevis af eksemplarer på det danske marked.

Seat blog

Annonce:

Velkommen til Bil Magasinets Seat Blog.

Sociedad Española de Automóviles de Turismo, forkortet S.E.A.T., som siden blot blev Seat, blev etableret da den spanske stat besluttede at støtte op om en stribe private virksomheders initiativ til en spansk bilproduktion. S.E.A.T. blev etableret den 9. maj 1950, efter at der var indgået en kontrakt om licensproduktion af biler.

Med Seat Blog går Bil Magasinet i detaljen med Seat i samarbejde med mærket selv. Med udgangspunkt i nutiden graver vi flere gange om måneden i fortiden. Seat Blog er sponseret af Seat, men produceret af Bil Magasinets redaktion. 
Se mere på www.seat.dk

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, så snart du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.