En gearkasse hvert 27. sekund

Seat producerer over 400.000 biler om årets i Barcelona, men det spanske bilmærke producerer faktisk mange flere gearkasser.

Seat er jo en del af VW-koncernen, og Seat producerer gearkasser til næsten hele VW-familien. Det bliver til mere end 650.000 gearkasser om året. 

Gearkasserne produceres på fabrikken i El Prat de Llobregat, som er den ene af Seats to store fabrikker i Barcelona, og den er specialiseret til at producere koncernens nye 6-trins menaulle gearkasse, som blandt andet bruges i VW Golf, Passat og også hos Audi og Skoda.

Gearkassens hus er støbt i aluminium, og Seat burger over 15.000 tons aluminium om året til produktionen, som sender en ny gearkasse ud hver 27. sekund. i 2016 blev det til 661.000 gearkasser. I 2019 forventer Seat at produktionen er steget til 800.000 gearkasser om året.

Hver gearkasse består af 176 dele, som bearbejdes og samles af i alt 500 forskellige maskiner og robotter.

Herunder kan du se en sjov time laps film af, hvordan en gearkasse kommer til verden hos Seat.

Seat blog

Annonce:

Velkommen til Bil Magasinets Seat Blog.

Sociedad Española de Automóviles de Turismo, forkortet S.E.A.T., som siden blot blev Seat, blev etableret da den spanske stat besluttede at støtte op om en stribe private virksomheders initiativ til en spansk bilproduktion. S.E.A.T. blev etableret den 9. maj 1950, efter at der var indgået en kontrakt om licensproduktion af biler.

Med Seat Blog går Bil Magasinet i detaljen med Seat i samarbejde med mærket selv. Med udgangspunkt i nutiden graver vi flere gange om måneden i fortiden. Seat Blog er sponseret af Seat, men produceret af Bil Magasinets redaktion. 
Se mere på www.seat.dk

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, så snart du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.