Pagani Zonda F Huayra Tempesta

"Vi kører to Pagani'er i Danmark, og har gåsehud fra første sekund"

I Richters Garage kigger vi denne gang tilbage på den køreoplevelse i 2017, som hæver sig over alle de andre. Og der er ingen tvivl om, at det var dagen, hvor to Pagani'er blev testet på dansk jord.

25. december 2017 af Anders Richter

2017 er snart forbi, og et nyt og spændende bilår står for døren. Det giver samtidig en anledning til at kigge tilbage på året der er gået i Richters Garage, og nogle af de oplevelser, som jeg og ikke mindst jer læsere er blevet rigere på.

Årets helt store oplevelse er sjovt nok også én, som I læsere ikke er blevet involveret i endnu. Det er nemlig en artikel, som vi har skudt billeder til i 2017, mens det var godt vejr, men som først kommer i bladet i starten af 2018.

Det var nemlig, da Søren Juul og undertegnede drog afsted for at samle to helt ekstraordinære biler på dansk jord i form af en Pagani Zonda F og ikke mindst en helt ny Pagani Huayra med den originalt monterede Tempesta-pakke. 

Pagani Zonda F hvid Pagani Huayra Tempesta blå Jyllandsringen


En tur på Jyllandsringen i regnvejr...

På dagen skulle vi møde med de to biler på Jyllandsringen. Det var vores gode venner hos Lysdahl Simonsen i Silkeborg, som havde hjulpet med at få aftalen i stand, og Søren Juul og jeg var spændte som flitsbuer, da vi ankom. Bare at se de to biler i levende live var nok til at give mig gåsehud. En Zonda F er for mig en af de helt store kunstværker indenfor biler, og jeg kan ikke få nok af den. Og det er heldigt, for denne dag fik jeg endda også den store ære at komme bag rattet af den. 

Først rundt på en meget våd Jyllandsringen. Jeg kørte helt stille og roligt, og det vigtigste var, at få vores kørebilleder i kassen uden at lave en skade eller andet. Bare det at trille i en Zonda er bare en kæmpe oplevelse – og så at køre rundt med to Pagani'er! Jeg havde gåsehud hele tiden. 

Pagani Zonda F hvid Pagani Huayra Tempesta blå bagfra

Danske landeveje i to Pagani'er 

Senere på dagen forlod vi Jyllandsringen og kørte ud på landevejene, som i mellemtiden var blevet tørre. Tro mig, når jeg siger, at det var den vildeste og ud-af-kroppen-agtige køreoplevelse, jeg har haft på dansk jord. Ikke fordi det nødvendigvis gik stærkt (selv om det indrømmet er lidt svært at holde sig til 80 km/t, når du kører lige bagved en Huayra Tempesta i en Zonda F), men bare fordi, at det var noget helt igennem spektakulært. Køreoplevelsen og resten må du vente med at læse om til senere, når artiklen kommer med i bladet, men jeg kan godt afsløre, at jeg også fik mulighed for at prøve Huayra'en, som virkelig var i en klasse for sig. Fantastisk dag i helt fantastisk selskab på alle måder. Eneste problem er nu, at jeg ikke helt ved, hvordan vi skal overgå den oplevelse i 2018. Nå, men vi må jo prøve. 

"Godt nytår derude!"

BMW Z8

Hvad er Richters Garage?

Bloggen er skrevet af redaktionschef på Bil Magasinet, Anders Richter. Her handler det om ældre køretøjer, investeringsbiler og livet i selskab med en privat vognpark, der består af en Porsche 944 Turbo 1987, en Porsche 996 Turbo 2001 samt en BMW 750i E32 1988 med V12-motor.

Følg Richters Garage og Bil Magasinet på Instagram og få daglige opdateringer.

Ris, ros eller idéer til emner på bloggen modtages gerne på [email protected]

Måske er du interesseret i...