Stort galleri fra Berlins største træf for klassiske biler

Er du vild med klassiske biler, så kig med, når Bil Magasinet tager til årets klassikerbegivenhed i Berlin, hvor det vrimler med spændende klassikere

25. november 2019 af Anders Richter

Velkommen til Motorworld Classics i Berlin

Tyskland er hjemsted for mange af de bedste bilmesser for klassiske biler, og Berlin er ingen undtagelse. Her samles man én gang om året i de smukke messebygninger fra 1936, som får dig i den helt rigtige klassiker-stemning. Messen hedder Motorworld Classics, og selv om det måske ikke er årets største messe for klassiske biler, er der alligevel nogle sjove automotive perler imellem, og mange af dem er faktisk til at komme i nærheden af. 

Mågevinger og ekstremt sjældne Ferrari'er, finder du ikke mange af i disse haller, hvor udbuddet i stedet er mere jordnært. Her finder du et bredt udvalg af tyske klassikere til folket og ikke mindst nogle af de biler, som meget vel er på vej til at blive klassikere i fremtiden. Du kan se et udpluk af dem i dette galleri, eller du kan læse mere om bilerne på messen i en fremtidig udgave af Bil Magasinet. 

Opel Calibra – fremtidens klassiker?

En af de biler, der straks fangede kameraet var denne diskrete Opel Calibra. Det er helt klart en af de biler, der i lang tid har levet et liv i skyggen, men enkelte af dem er begyndt at dukke op i klassikerkredse, og denne er ingen undtagelse. Bilen til salg var en Calibra Turbo 4x4, og den stod til en måske lettere optimistisk pris på 170.000 kr. Den høje pris kan til dels retfærdiggøres af en km-tæller, der stod på kun 63.000 km.

"Rugbrød" er altid populært

VW T1 er altid en populær vare, og denne stod da også skarpt. Undervognen var sænket, og den var monteret Fuchs-fælge fra en Porsche. Små men alligevel fine ændringer på en bus fra 1963, som tydeligvis var i fin stand. Prisen lå da også på små 400.000 kr. Priserne er højt oppe for denne type klassiker. 

Porsche 928 med brede hofter

Denne ekstreme Porsche 928 havde også sneget sig ind i messehallerne. Det var en Strosek-ombygning, og den gik under navnet "Strosek Ultra". Den var kraftigt modificeret med andre lygter, indsugningshuller i hjelmen og markant bredere skærme. Om man kan li' den eller ej er en smagssag, men det kan ikke diskuteres, at den stod i ekstremt flot stand, og de 335 mm brede bagdæk kan gi' selv en Lamborghini Countach kamp til stregen på den front. Pris lød på heftige 560.000 kr.

Ekstrem Alfa – ikke til salg

Denne Alfa Romeo er let at kende for DTM-nørder. Det er nemlig en 155 V6 Ti DTM-bil, som kørte med i '94-sæsonen. Bilen var ikke til salg, men derfor kunne man godt stå og dagdrømme om at piske V6-motoren op til 11.500 o/min, hvor den yder sine 420 hk. Grrrrrrr...

Don't hassle The Hoff!

David Hasselhoff er stadig en stor kendis i Tyskland, og derfor var det heller ikke så overraskende at støde på en af de biler, der har været med til at gøre ham kendt. Det er nemlig den såkaldte KITT fra tv-serien "Knight Rider.

Replika af KITT

Bilen på messen var dog "bare" en replika af filmbilen, men den var dog lavet som en tro kopi komplet med hele interiøret bestående af masser af instrumenter, skærme og ikke mindst rattet, som ligner noget fra et fly. Bilen var ikke til salg. 

Flere biler under åben himmel

Ved indgangen til messen, var der også lavet et mindre område omkring indgangen, hvor man kunne parkere sin klassiker. Det kunne enten løse et praktisk problem, hvis du ville ind og se messen, men det fungerede også som et godt blikfang for private, der gerne ville sælge deres klassiske bil. 

Her var et fint makkerpar i form af en tidlig Porsche 944 parkeret ved siden af en BMW 635CSI, som så skarp ud med sin hajsnude. 

Berlin er slut – næste stop, Essen!

Vil du se flere biler fra Motorworld Classics Berlin-messen, så følg med i Bil Magasinet, hvor der kommer en artikler med endnu flere billeder og mere tekst. 

Messen i Berlin er netop overstået men frygt ej, for den største messe for klassiske biler løber først af stablen d. 25. marts i det nye år i den tyske by Essen. Her inviteres der hvert år til Techno Classica Messen, som er verdens største messe for klassiske biler, og den kan varmt anbefales. Klikker du på linket her, kan du se et stort galleri fra sidste års udstilling. Vi ses i Essen!

Hvad er Richters Garage?

Bloggen er skrevet af redaktionschef på Bil Magasinet, Anders Richter. Her handler det om ældre køretøjer, investeringsbiler og livet i selskab med en privat vognpark, der pt. består af en Porsche 944 Turbo, en Porsche 996 Turbo samt en BMW 750i E32 og en godt brugt Volvo V70 GLT.

Følg Richters Garage og Bil Magasinet på Instagram for daglige opdateringer.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...