Richters Garage Top 3: Her er de fedeste biler, vi har kørt i år

I løbet af 2018 er der kørt utallige biler gennem hænderne på Anders Richter. Nogle bider sig mere fast i hukommelsen end andre, og her tager vi et kig på de tre mest markante.

22. december 2018 af Anders Richter

Et fantastisk bilår i Richters Garage

2018 har været et rigtig godt år i den forstand, at jeg har fået mulighed for at prøve en perlerække af mine absolutte drømmebiler. Ja, jeg indrømmer, det bliver lidt ananas-i-egen-juice-agtigt, men jeg kan simpelthen ikke lade være. Derfor vil jeg i denne artikel jeg fremhæve tre (faktisk fire, men mere om det senere), som står mest klart i min hukommelse, når jeg tænker tilbage på året, der gik. Og den første er...

Bugatti EB110 

I det blad, der er på gaden nu (BM1902), er jeg bag rattet af en blå (det skal den jo være...) Bugatti EB110. Det var bilen, der stod på mit drengeværelse i størrelse 1/18, og jeg må indrømme, at jeg dengang aldrig havde turdet drømme om, at det kunne blive en realitet en dag. EB110 står i mit sind, som en af de helt store helte. 

Den har fire turboer, en V12-motor og 560 hk. Hvad mere kan man ønske sig? Samtidig gemmer den på en helt fantastisk historie. Hvis du vil læse mere om bilen, køreoplevelsen og ikke mindst Bugatti's historie, så køb bladet, der er i butikkerne nu. Jeg lover, at det er pengene værd.

Artiklen blev bragt i BM1902.

Den danske Singer 

I slutningen af sommeren fik jeg mulighed for at prøve en sjælden fugl, som samtidig er en af mine helt store drømmebiler. Rygterne gik på, at en dansker havde fået ombygget en Porsche 911 hos amerikanske Singer. Med lidt hjælp fik jeg fat på ejeren, som indvilgede i at lade mig prøve en tur. Det blev en uforglemmelig dag i selskab med en fantastisk bil samt vores bedste fotograf Søren Juul, der skød et sæt lækre billeder. 

En Porsche ombygget af Singer er bare i særklasse. Der er så mange detaljer, at man faktisk har brug for en hel dag i selskab med den for at indsnuse hele oplevelsen.

Artiklen blev bragt i BM1901. 


Ikke bare én men to Pagani'er samlet i Danmark 

I starten af året fik vi samlet to af de måske dyreste hyperbiler, der findes på dansk jord. Aftalen blev sat op med hjælp fra Lysdahl Simonsen i Silkeborg. Tanken var at samle Pagani Zonda og den nuværende Huayra-model til et familietræf. Vi mødtes på Jyllandsringen, hvor vejret desværre ikke viste sig fra sin bedste side. Derfor var der ikke mulighed for at prøve kræfter med dem ordentligt. Senere på dagen tørrede de jyske veje dog noget op, og her fik jeg en køreoplevelse, jeg aldrig før eller siden har mærket. 

Artiklen blev bragt i BM1804.


Hvad er Richters Garage?

Bloggen er skrevet af redaktionschef på Bil Magasinet, Anders Richter. Her handler det om ældre køretøjer, investeringsbiler og livet i selskab med en privat vognpark, der pt. består af en Porsche 944 Turbo, en Porsche 996 Turbo samt en BMW 750i E32.

Følg Richters Garage og Bil Magasinet på Instagram for daglige opdateringer.

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.

Måske er du interesseret i...