Richters Garage glæder sig til en sommer med masser af Porsche-kørsel

Nu er der kun nogle få måneder til, de klassiske biler igen startes op og en ny sæson går igang. Richters Garage glæder sig som et lille barn til at få luftet de 220 hk i hans Porsche 944 Turbo.

16. februar 2019 af Anders Richter

Bleskift og dagdrømme om frisør-Porsche'r

De sidste par uger har stået i bleskiftets tegn i Richters Garage. Jeg er blevet far til en lille pige, og hun har allerede fået sig sin første legetøjsbil af hendes bedstefar – så alt er godt. Et par uger på barsel har affødt adskillige timer med gåture og bleskift, hvor jeg har kunnet dagdrømme lidt om sommeren 2019, hvor jeg ikke har været i tvivl om, hvad der skal ske. 

Sidste år stod i 911'erens tegn, da jeg flexleasede min 996 Turbo, og kørte 10.000 km i den med det største smil på mine læber. I år sætter jeg i stedet plader på en gammel kending i garagen – nemlig min sølvfarvede 944 Turbo. Hele sidste sæson måtte den nyde sommeren fra mørket i garagen, og i år er det altså tid til at få kørt lidt flere km i den – og jeg glæder mig helt vildt. Så i år er det den "Store" Turbo's tur til at kigge misfornøjet til. 

Porsche'n er klar til at ramme asfalten

Jeg ved ikke hvorfor, men det er som om, jeg er blevet mere og mere tiltrukket af 944'erens 80'er design med klaplygter og skarpskårne skærme. Samtidig er det lidt nemmere (og noget billigere...) at sætte plader på den, da der i forvejen er betalt afgift på bilen. Det betyder, at jeg ikke skal bøvle med udgifter til flexleasing, kontraktoprettelse osv. Det eneste, jeg skal, er at betale vægtafgift, nummerplader og så aktivere min klassiker-forsikring hos ETU Forsikring – så det' så nemt.  

Bilen er serviceret og klar til kamp, og den står endda med frisk olie i både motor og gearkasse, nyjusteret undervogn og på et sæt nye Hankook-dæk, hvilket du kan læse mere om hér. Der blev sidste vinter også monteret nye bremser, calipre, hjullejer og bremseslanger, så den står altså topklar til at komme ud og trille. 

Faste læsere vil vide, at jeg sidste år også investerede i en 944 Turbo mere – i rød. Dog har jeg måttet sande, at jeg ikke kan nå alle mine bilprojekter, da der pludselig dukkede en lejlighedsrenovering op, så den røde er blevet solgt til en af mine gode bil-venner, der har lovet at passe ligeså godt på den, som jeg ville have gjort. Jeg vil fortsat følge dens rejse med at komme tilbage til fordums glans, og den kommer også helt sikkert til at være med i disse spalter frem over, da der er et par sjove projekter på vej med den. Og da jeg kender teknikken indgående, har jeg lovet at hjælpe til med den røde.  

En familiebil mangler stadig i garagen

Jeg har endnu ikke besluttet, hvilke køreture, jeg vil begive mig ud på i 944 Turbo'en i år. Som nybagt far kan det være svært at låse sig alt for meget fast, men jeg må indrømme, at jeg godt kunne tænke mig at køre en tur sydpå. Der er jo trods alt børnebagsæder i en 944 – nu må vi se. 

Og til de af jer, der undrer jer over, hvornår der kommer en mere familievenlig bil i min garage, må I væbne jer med tålmodighed. Jeg har endnu ikke fundet den helt rigtige bil, selv om jeg har været tæt på flere gange, men jagten fortsætter udfortrødent på dba.dk og guloggratis.dk, når mørket falder på, og min datter er faldet i søvn. Har I nogle bud på biler, eller ved I, hvor den perfekte sjove familiebil står til salg, må I endelig give mig et tip på [email protected]

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...