Den mærkeligste Porsche 356 i verden må være denne limousine...

Har du brug for at ankomme med stil, bør du helt klart overveje at sætte sparepengene i denne unikke Porsche 356 Limousine, som en amerikansk rigmand fik lavet til sin datters bryllup.

11. april 2020 af Anders Richter

En helt unik Porsche 356

I 2019 solgte RM Sotheby's ud af en større Porsche-samling, er der specielt én af bilerne tiltrak sig stor opmærksomhed: Nemlig denne Porsche 356 Limousine. 

Porsche-kendere vil vide, at sådan en model aldrig er blevet bygget af fabrikken i Zuffenhausen, men det er der sjovt nok andre, der har gjort for dem. 

En Porsche 356 Limousine

Da den amerikanske og nu afdøde bilsamler John Dixon's datter skulle giftes, ville han gerne have, at hun skulle køre til og fra kirken i noget helt specielt. Mr. Dixon havde en forkærlighed for Porsche, og derfor luftede han idéen om at bygge en forlænget 356 til et par personer i den klassiske  bilbranche, som lige vidste, hvordan sådan noget skulle gøres. Der var ikke lang vej fra tanke til handling, og kort tid efter var kreationen klar. 

Vil du gerne læse flere interessante artikler om både gamle og nye biler, så aktivér dit abonnement på Bil Magasinet i dag ved at klikke hér!

Stykket sammen af flere 356-modeller

Arbejdet blev udført af en amerikansk klassiker-specialist og hot rod-bygger ved navn Don Boeke, som har værksted i Dayton, Ohio. Han stod for at skabe 356 limousinen, som du ser på billederne. Fronten af bilen er taget fra en tidlig 356 fra 1953 med "knækforrude". Disse er i dag uhyre eftertragtede, men limousinen blev skabt for et par årtier siden, hvor 356'ere endnu ikke var kommet i så høj kurs. 

Bagenden blev stykket sammen af flere forskellige 356'ere, mens den forlængede midtersektion blev fabrikeret på ny. 

Motor fra en Porsche 912

Da bilen endelig stod køreklar, tog de en tur i den, men der opstod hurtigt problemer. Bilen havde taget så mange kg på i vægt, at der ikke var nok hestekræfter til at trække den forlængede Porsche. 

Derfor fik de produceret en tunet 4-cylindret boxermotor fra en Porsche 912, som kunne give de præstationer, Porsche-logoet fortjener. 

Limousinen skiftede ejer...

Efter John Dixon døde, har hans efterladte besluttet, at sælge hans samling af sjældne Porsche'r, og derfor bliver det nu muligt at købe den 356 Limousine, han skabte til sin datters bryllup. 

Vurderingspris lå på 1,35 mio. kr. og den endte med at blive solgt for 1,4 mio. kr.

Du kan læse mere om bilen på RM Sotheby's hjemmeside hér.

Vil du gerne læse flere interessante artikler om både gamle og nye biler, så aktivér dit abonnement på Bil Magasinet i dag ved at klikke hér!

Hvad er Richters Garage?

Bloggen er skrevet af redaktionschef på Bil Magasinet, Anders Richter. Her handler det om ældre køretøjer, investeringsbiler og livet i selskab med en privat vognpark, der pt. består af to (!?!) Porsche 944 Turbo, en Porsche 996 Turbo samt en BMW 750i E32.

Følg Richters Garage og Bil Magasinet på Instagram for daglige opdateringer.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...