Limousinen alle Porsche-fans har hede drømme om

Hvis du har brug for at ankomme med stil, så bør du byde på denne Porsche 356 limousine, når den snart kommer på auktion.

31. august 2019 af Anders Richter

En helt unik Porsche 356

Når RM Sotheby's i slutningen af september skal sælge ud af en større Porsche-samling, er der specielt én af bilerne, som vil tiltrække sig stor opmærksomhed: Nemlig denne Porsche 356 Limousine. 

Porsche-kendere vil vide, at sådan en model aldrig er blevet bygget af fabrikken i Zuffenhausen, men det er der sjovt nok andre, der har gjort for dem. 

En Porsche 356 Limousine

Da den amerikanske og nu afdøde bilsamler John Dixon's datter skulle giftes, ville han gerne have, at hun skulle køre til og fra kirken i noget helt specielt. Mr. Dixon havde en forkærlighed for Porsche, og derfor luftede han idéen om at bygge en forlænget 356 til et par personer i den klassiske  bilbranche, som lige vidste, hvordan sådan noget skulle gøres. Der var ikke lang vej fra tanke til handling, og kort tid efter var kreationen klar. 

Stykket sammen af flere 356-modeller

Arbejdet blev udført af en amerikansk klassiker-specialist og hot rod-bygger ved navn Don Boeke, som har værksted i Dayton, Ohio. Han stod for at skabe 356 limousinen, som du ser på billederne. Fronten af bilen er taget fra en tidlig 356 fra 1953 med "knækforrude". Disse er i dag uhyre eftertragtede, men limousinen blev skabt for et par årtier siden, hvor 356'ere endnu ikke var kommet i så høj kurs. 

Bagenden blev stykket sammen af flere forskellige 356'ere, mens den forlængede midtersektion blev fabrikeret på ny. 

Motor fra en Porsche 912

Da bilen endelig stod køreklar, tog de en tur i den, men der opstod hurtigt problemer. Bilen havde taget så mange kg på i vægt, at der ikke var nok hestekræfter til at trække den forlængede Porsche. 

Derfor fik de produceret en tunet 4-cylindret boxermotor fra en Porsche 912, som kunne give de præstationer, Porsche-logoet fortjener. 

Nu kan 356'eren blive din

Efter John Dixon døde, har hans efterladte besluttet, at sælge hans samling af sjældne Porsche'r, og derfor bliver det nu muligt at købe den 356 Limousine, han skabte til sin datters bryllup. 

Auktionen foregår d. 28. september, og bilens vurderingspris er på 1,35 mio. kr. Bilen er uden mindstepris, så den vil blive solgt til højstbydende. 

Du kan læse mere om bilen på RM Sotheby's hjemmeside hér.

Hvad er Richters Garage?

Bloggen er skrevet af redaktionschef på Bil Magasinet, Anders Richter. Her handler det om ældre køretøjer, investeringsbiler og livet i selskab med en privat vognpark, der pt. består af en Porsche 944 Turbo, en Porsche 996 Turbo, en BMW 750i E32 og en Volvo V70 GLT til det daglige arbejde.

Følg Richters Garage og Bil Magasinet på Instagram for daglige opdateringer.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...