Går turen til Berlin, skal du besøge dette sted for bilnørder

I udkanten af Berlin ligger Classic Remise, der virker som en magnet på spændende og klassiske biler. Det er åbent hver dag, og det er klart køreturen værd. Kom med indenfor!

4. oktober 2019 af Anders Richter

Se på gamle biler i Berlin

Hvis dit hjerte banker for klassiske biler, bør du planlægge en tur til Berlin i nær fremtid. I udkanten af den tyske storby ligger nemlig byens epicenter for spændende og ældre køretøjer. Det hedder Classic Remise, og som navnet antyder, er det en gammel remise, hvor de gamle togvogne er udskiftet med sjældne biler, og det er klart køreturen til Berlin værd. 

Gratis indgang til Classic Remise

De store haller har åbent alle ugens dage. Mandag til lørdag fra kl. 08-20, og søndag fra kl. 10-20. Det er gratis at komme ind, og du er garanteret én på opleveren. 

Hallerne rummer både bilforhandlere, som prøver at sælge deres sjældne køretøjer. Her er også flere glasbokse fyldt med privatejede biler. Disse er ejet af Berlin'ere, som gerne vil have en god og sikker plads til deres kæreste eje, og disse holder altså til frit skue i to lag. De private biler holder bag glas, så du bliver holdt i en armslængde fra dem, men du kan stadig iagttage dem tæt på. 

Følg med i værkstedernes dagligdag

Bagest i hallerne ligger også en stribe værksteder, som hver har sit speciale. Her er bl.a. en Jaguar-specialist, en Ferrari-specialist og ikke mindst et værksted, som kun fokuserer på klassiske Mercedes-modeller. Værkstederne er aktive, så du kan følge med i deres arbejde om dagen, hvilket giver en helt unik atmosfære. 

En original politi-Porsche

Og I skal da ikke snydes for at se et par af de mere unikke biler, som var til stede denne gang i Classic Remise:

Den store og meget anerkendte tyske forhandler af klassiske biler, Thiesen, havde denne specielle Porsche 964 stående. Det unikke ved den er, at den oprindeligt har kørt ved det hollandske politi. Bilen står stadig i sin hollandske "Rijkspolitie"-uniform komplet med blå blink og det hele. 

Prisen for herligheden lød på 1,2 mio. kr. 

På eventyr i en Folkevogn

Hvis du gerne vil kombinere din eventyrlyst med din interesse for klassiske biler, stod en VW T2 Westfalia Camper klar til at tage dig ud i verden. Standen var helt perfekt, og det er noget, som får prisen til at stige. Stort set alle generationer af de gamle "Folkevognsrugbrød" er steget i pris, og denne var ingen undtagelse. 300.000 kr. må du slippe for at kunne køre fra Classic Remise i dette orange eksemplar. Og vent ikke for længe. Det virker nemlig til, at priserne er på vej op.

"Eleanor" bor også i Berlin

Hvis du hellere vil have en buldrende V8 under hjelmen, stod denne Shelby GT350 fra 1967 klar til at brøle. Hvis du har set Gone in 60 Seconds, vil du mindes præcis denne form, og det er en af de mest veldesignede amerikanske sportsvogne fra den tid. Prisen på 925.000 kr. er indrømmet mange penge, men i forhold til, hvad disse biler kan koste i USA, virkede det som en rimelig pris. Jeg kunne i hvert fald godt se mig selv med armen i karmen, mens Moby's Flower-sang brager ud af højttalerne. 

Private har biler opmagasineret

De privatejede biler, her i form af en smuk Porsche 993 Turbo, står linet op på rad og række i nogle specielle glasbokse. Ejerne har nøgle til boksene, og kan komme fordi i åbningstiden og hente deres kæreste eje, køre en tur, og returnere dem her igen. Det er samme system, som i Danmark kan ses hos MyGarage i Vejle. 

Oplev det selv i Berlin

Dette var bare et lille udpluk af nogle af bilerne fra Classic Remise. Noget af det bedste er, at udvalget hele tiden skifter, så der er altid noget nyt at se på, når du svinger vejen forbi. Det kan varmt anbefales, og det bør helt klart være på din to-do-liste, hvis du er i Berlin og ikke helt ved, hvordan du skal få dit bil-fix. 

Hvad er Richters Garage?

Bloggen er skrevet af redaktionschef på Bil Magasinet, Anders Richter. Her handler det om ældre køretøjer, investeringsbiler og livet i selskab med en privat vognpark, der pt. består af to (!?!) Porsche 944 Turbo, en Porsche 996 Turbo samt en BMW 750i E32.

Følg Richters Garage og Bil Magasinet på Instagram for daglige opdateringer.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...