Autozam AZ-1 rød forfra

Efterlysning: Hvor gemmer denne japanske sportsvogn sig?

Anders Richter er faldet over en helt specielt bil i Københavns-området, men han nåede hverken at få et billede eller kontakt til ejeren, så nu har han brug for din hjælp.

11. november 2017 af Anders Richter

Bilen blev spottet igen

Et par uger efter, havde jeg glemt alt om den lille bil, indtil Mathias Brandt fra redaktionen pludselig begyndte at ævle om en bil, han havde set, som lignede den jeg havde set. Mågevingedøre, blå, lille sportsvogn - det måtte være den samme! Efter lidt søgning på nettet fandt vi frem til, at det måtte være en såkaldt Autozam AZ-1. Modellen skulle være blevet udviklet af Mazda, men Autozam var en slags undermærke til Mazda, som specialiserede sig i de helt særlige og meget små "kei-cars". Mathias nåede dog heller ikke at få kontakt til ejeren, hvilket er ærgerligt, for det er lige præcis sådan en bil, vi kan bruge i Bil Magasinet, hvor vi hver måned bringer en artikel med en kultbil af en eller anden art. Men så skete der et gennembrud i sagen. 

Autozam AZ-1 rød bagfra

WTF!?! En japansk Delorean?

En gang i mellem støder alle bilentusiaster på en eller anden særlig bilmodel, som man ikke lige kender navnet på. Det skete for mig for et par uger siden. Jeg kom kørende på Frederiksberg lige tæt ved, hvor jeg bor, og i den lange stribe af parkerede biler fik jeg noget af en overraskelse. En lille blå bil med mågevingedøre og et sportsligt design. Jeg var ikke i tvivl om, at den var af japansk oprindelse, og jeg skulle lige til at tage et billede af mig med min telefon, da bilen bag mand, som havde en tydeligvis ikke særligt bilentusiastisk person bag rattet, begyndte at dytte. Af frygt for at ende i en roadrage-skandale midt på Frederiksberg, kørte jeg videre. Men jeg stoppede ikke med at tænke over, hvad det mon var for en bil. 

Jeg har brug for din hjælp!

I Facebook-gruppen kaldet "Klassikere, Youngtimere og Veteranbiler - Spottet i Hverdagen." var der en ivrig bilnørd, som har spottet selvsamme bil på gaden i København. Og nu er det så, at jeg får brug for jeres hjælp. For hvem kan sætte mig i kontakt med ejeren til denne pragtfulde og helt vildt underlige bil? Tips vil blive taget imod med kyshånd, og I må meget gerne kontakte mig på [email protected], så vi alle sammen kan blive klogere på denne japanske kei-car, der kører iblandt os. 

Autozam AZ-1 blå Danmark
Anders Richter

Richters Garage 

Bloggen er skrevet af redaktionschef på Bil Magasinet, Anders Richter. Her handler det om ældre køretøjer, investeringsbiler og livet i selskab med en privat vognpark, der består af en Porsche 944 Turbo 1987, en Porsche 996 Turbo 2001 samt en BMW 750i E32 1988 med V12-motor.

Følg Richters Garage og Bil Magasinet på Instagram og få daglige opdateringer.

Ris, ros eller idéer til emner på bloggen modtages gerne på [email protected]

Måske er du interesseret i...