GoodYear UltraGrip Performance Pirelli Cinturato P7 dæk alufælge Volvo V40
© A. Hansen

Vinterdæk-status: Godt dæk, men er der et problem?

Goodyears vinterdæk med støjdæmpende effekt er vitterlig en god ide. Men har de en udfordring?

26. april 2018 af Mikkel Thomsager

Det blev sent i år, men sidste weekend fik Volvo'en skiftet sine dæmpede GoodYear UltraGrip Performance (215/55 16) til de originalmonterede Pirelli Cinturato P7 (205/50 17) sommerdæk.

Tid til at gøre status:

GoodYear tilbyder nu dæmpede versioner i flere af sine dækserier, og også Ultaigrip Performance. Som fortalt i Bil Magasinet, så er dæmpningen synlig i karkassen, som en bred stribe af skumgummi, på indersiden af dækkets trædeflade. 

En løsning som faktisk er foreskrevet til hos Tesla. 

Så virker det? 

Ja. I hvert fald i forhold til støj. Der er ikke hørbart mere dækstøj i bilen, end med de Pirelli Cinturato P7, der nu er kommet tilbage på bilen.

GoodYear Ultragrip Performance vinterdæk 2017 støjdæmpning

Her ses skumgummi støjdæmpningen indvendig i dækkets karkasse. Det fungerer i forhold til støj, men det er som om det forskyder sig en smule i forhold til afbalanceringen.

© A. Hasnsen

Godt greb, god balance

Som du kan se af dimensionerne, gik jeg en tomme ned med vinterdækkene. Det giver bedre vejgreb i glat føre. 

Det er blevet testet grundigt i rigtigt vintervejr i flere omgange. Grebet er rimelig godt i alle retninger. Det vil sige både ved acceleration, opbremsning og i sving, uden at det koster markant på vejholdningen i tørt føre.

Svingegenskaberne lider en smule, men komforten er mærkbart bedre, hvilket sammen med det lave støjniveau giver et godt helhedsindtryk.

Til gengæld synes jeg med jævne mellemrum, at jeg mærkede små ubalancer i dækkene. 

Det var som afbalanceringen forskubbede sig en smule af og til. Ikke hele tiden og ikke dramatisk, men alligevel mærkbart. Det blev aldrig et vedholdende problem. Snarere en jævnlig undren.

De lidt større sommerdæk, som har ligget hengemt tørt og mørkt i vinter, passede efter en trykjustering med det samme på bilen, uden antydning af ubalance.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...