Video: Thomsagers højdepunkter fra biludstillingen i Paris

Chefredaktøren er vendt hjem fra Paris med en masse oplevelser og ikke mindst videoer i bagagen. Her kan du se nogle af højdepunkterne fra verdens mest besøgte biludstilling.

7. oktober 2016 af Mikkel Thomsager

Biludstillingen i Paris 2016 vil blive husket for 3 ting:

  • Crossover/SUV amok
  • Elbil-larm
  • Ford, Mazda og Volvo blev væk

Med glæd dig også til rosinen i denne artikels pølseende.

SUV-amok

Crossover, SUV, SAV og mange andre spøjse forkortelser dækker over en ny modeltype, der hærger over hele verden. 

Grundlæggende kan man beskrivende den som højbenet hatchback, eller en off roader til brug i byen. Den kan se mere eller mindre voldsom ud, men har en bilproducent ikke sådan én på programmet i øjeblikket, så kører man forbi et stort salg. 

Det var ventet at BMW ville vise sine nye 5-serie, men BMW brugte det store udstillingsvindue i Paris til at vise konceptet til en ny lille SUV kaldet X2. En spændendebil, der præsenterede noget af det mest vovede BMW-design i mange år.

BMW X2 Concept
BMW X2 Concept© A. Hansen

Skoda Kodiaq

En anden spændende SUV er Skoda's nye Kodiaq – en VW Tiguan, bare længere, så der er plads til 7 personer. 

Se min lille præsentationsvideo herunder.

Peugeot 3008

Peugeot viste sin nye 3008, som ser lidt mere off road-agtig ud end forgængeren. Men ellers er konceptet det samme, nu blot med mere luksuriøs indretning. 

3008 følges på vej af 5008, som er en længere version med plads til 7 personer.

Audi Q5

Audi har haft stor succes med Q5-modellen i Danmark, siden den blev introduceret i 2009. 

Nu er Audi klar med en ny model, der designmæssigt følger udtrykket fra den større Q7.

Den nye Q5 har næsten samme størrelse som forgængeren, og akselafstanden er også den sammen på nær én cm. Pladsforholdene i kabinen er således også næsten uændrede og det samme gælder bagagerummet. Til gengæld er den nye Q5 op til 90 kg lettere end forgængeren, alt efter motorvariant.

Der er dog envæsentlig forskel på den gamle og den nye. Hvor den gamle blev produceret i Tyskland, så bliver den nye Audi Q5 produceret på en nyopført fabrik i Mexico. 

Den introduceres i Danmark i foråret 2017.

Audi Q5 2017
Audi Q5 2017© Steen Bachmann

Suzuki Ignis

Og hvis en Q5 er for dyr, er Suzuki klar med en lille livstilsbil ved navn Ignis.

Sidst den model var på det danske program, vandt den ingen pokaler for design og køresjov. Den nye model ser mere sprælsk ud.

Hyundai i30

Blandt de mere traditionelle nyheder var Hyundai i30, som ifølge Hyundai selv, tegner en mærkets nye DNA. Det skal man forstå i forhold til designet, hvor fronten med den nye grill bliver noget Hyundai vil genbruge i flere andre kommende modeller. 

Men man skal også forstå det i forhold til bilens finish og dynamik. Den nye VW Golf-konkurrent har multilink baghjulsophæng, og den er testet grundigt – også på Nürburgring.

En "N"-version, der kan matche den hårdeste Golf GTi, følger, men også standard-bilen skulle dynamisk set kunne sætte standarden i klassen.

Vi glæder os til at prøve den.

Hyundai i30
Hyundai i30© A. Hansen

Honda Civic 

I klassen for klassiske hatchback finder vi også Hondas nye Civic. 

Den nye model, der ventes til Danmark i marts 2017, ser mere traditionel ud end forgængeren, men en vild Type R-version er også med på programmet.

Nissan Micra

Nissan præsenterede en helt ny Nissan Micra, som bryder markant med de hidtidige modeller af samme navn.

Den nye er markant større og mere voksen, end forgængeren, der til en startpris på lige over 100.000 kr. konkurererede på discount-niveau. Den nye Micra er større, mere luksuriøs i kabinen, hvor frontpanlet i udstillingsbilerne var beklædt med læder.

Den nye Micra kan også fås med alle de nye typer af sikkerhedsudstyr, som ellers er forbeholdt større biler, og der er også større mulighed for individualisering.

De konkurrerer direkte med Renault Clio, og de to mærker har jo hjemme i samme koncern, men den nye Micra er ikke blot en Clio med Nissan logo på. Micra bygger på sin egen bund, som ikke deler noget med konkurrenten fra Renault.

Den kommer til Danmark i foråret 2017.

Nissan Micra
Nissan Micra© Steen Bachmann

Mercedes-AMG GT Roadster

I afdelingen for hurtige bil var også den nye Mercedes-AMG GT S Roadster. Mercedes valgte at præsentere den dagen før biludstillingen, men den var ikke med på selve biludstillingen, hvor man i stedet fokuserede på EQ.

Mercedes EQ

Paris er kendt for, at den nuværende borgmester ikke synes om biler i byen. Måske var det derfor, at Mercedes havde gemt præsentationen af den nye GT S Cabriolet til et lukket arrangement dagen før udstillingen, mens selve udstillingen blev brugt til at introducerede mærkets nye underbrand forbeholdt el-biler.

EQ hedder mærket, som Mercedes har store planer med. Allerede i år 2025 vil Mercedes gerne have, at op imod en fjerdedel af de nye biler fra fabrikken er EQ-modeller.

VW ID

Ligesom Mercedes introducerede VW noget, der kunne opfattes som et underbrand for mærket. ID-kalder VW denne elbil, som skal danne grundlag for en hel stribe elbiler.

Ferrari 70 år

Og hvis du har fået lidt for meget elbil her, så ny lige denne rundgang på Ferrari-standen ved biludstillingen i Paris.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...