Mega City
Mega City© bilmagasinet.dk

Uge 16/09 bil: Mega City

NOT

21. april 2009 af Mikkel Thomsager

Elbiler er fremtiden, siger regeringen, som er ved at puste sig op til miljøtopmødet i København til efteråret. Hvis det er sandt, så har fremtiden lange udsigter.

Mega City er en udmærket erstatning for en cykel eller en knallert, men et alternativ til en bil, er den ikke. Det påstår hverken producenten eller importøren da heller ikke.

Og Mega City er ikke ene om slukke lyset for elbilen som erstatning for benzinbilen. Det svært at få øje på brugbare el-biler, der kommer bare i nærheden af, at gøre det ud for en familiebil, uanset hvordan man ser på det, og hvis man derudover bergynder at regner på økonomien, så går det helt galt.

Jeg er ikke elfornægter. Det bør kunne lade sig gøre - med eller uden køreglæde, men endnu savner jeg at se et realistisk bud på et køretøj, der kan klare opgaven.

Det er absurd, når regering, miljøforkæmpere og DONG taler om elbiler, som et seriøst alternativ til vores alle sammens hverdags transport om et år eller to. Jeg har endnu ikke set en eneste el-bil, der bare tilnærmelsesvis kan gøre det ud for en Nissan Micra - uanset pris.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...