Tre klassikere til under 150.000 kr. jeg ikke kan få øjenene fra lige nu

Redaktøren er taget på ferie, hvilket giver ham alt for meget tid til at lede efter klassikere på nettet. Her er tre, han bliver ved med at rable om

19. juli 2020 af Mikkel Thomsager

Du kender det sikkert: Sommerferien begynder at trække ud, og hvis du har forlagt computeren, til at begynde med, åbner den næsten af sig selv, når du kommer hen midt i ferien. Og mens du gerne vil holde dig fra arbejdsmailen, så er det jo helt ok at surfe efter biler, ikke?

Jeg kan ikke lade være. Her er tre spændende, åbne klassikere, som jeg har klikket ind på flere gange - her midt i ferien. De er alle til salg lige nu.

Alfa Romeo Spider 1984: 145.000 kr.

Der er rigtig mange lækre Alfa Romeo modeller, og den oprindelige Spider, der var i produktion fra 1966 til 93 er jo en evergreen. Classic Motor Sales, der holder til hos MyGarage i Vejle, har en fin 84'er på listen, som dog sælges for kunde. 

Det er en serie 3-model, som måske er den mindst eftertragtede, men at dømme efter billederne ser denne godt ud. Jeg er vild med det brune indtræk, og med den finde 1,6 liters Twin Cam motor.

Peugeot 304 Cabriolet 1972: 119.900 kr.

Jeg ved, at det er en spøjs model, og jeg møder sjældent forståelse, når jeg siger, at jeg har et svagt punkt for Peugeot 204 og efterfølgeren 304 i cabriolet-udgaverne. Den større og elegante 504 Cabriolet er mere eftertragtet, men 304 virker bedre bygget, og den har en uskyldig charme over sig, som jeg ikke kan slippe.

Der er ikke så mange af dem til salg, men CC-Cars i Odense har denne fine 304 cabriolet, med lavt kilometertal, til salg. Efter billederne at dømme, er den rigtig flot, der følger hard top med, og jeg her helt væk i bilen.

Triumph Stag 3,0 V8 1973: 139.000 kr.

Som med Alfa Spider, er det Classic Motor Sales i Vejle, der har denne Triumph Stag til salg. Jeg har altid være fortryllet af den sjældne, lille 3,0 liters V8-motor, selv om det er en kendt sag, at den er født med problemer. I de fleste tilfælde er de dog løst i forbindelse med renovering.

Desuden er det en ret stor bil med rigtige bagsæder, som gør den mere anvendelig. 

Denne angiveligt nyrenoverede bil står tilsynelandende i fin stand. Desværre er det en højrestyret med automatgear, hvilket måske afspejles i prisen. Jeg vil hellere have en venstrestyret med manuelt gear, men dem er der få af, hvorfor de er dyrere.

Opdateret:

Nej nej nej, hvordan kunne jeg overse denne:

Peugeot 504 cabriolet er en karismatisk bil, men de fremstår meget sjældent i god stand. Selv når de er renoverede, ser de ofte ud som om den er kastet sammen. Læborg Autohandel har dog denne flotte, renoverede 83'er med med 145.000 km på tælleren til 159.800 kr.

På billederne tager den sig i hvert fald godt ud, og det til en fornuftig pris, om end den til 159.800 kr. er 9.800 kr. over de 150.000 kr., der var udgangspunktet for min søgning.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...