© bilmagasinet.dk

Tøffelhelt eller dobbelt tøffelhelt

Et af livets vigtige spørgsmål kom torsdag. Svaret svæver i weekendstormen

25. november 2011 af Mikkel Thomsager

Torsdag eftermiddag deltog jeg i et Opel-arrangement, hvor jeg atter kørte Opel Ampera. Det var (igen) en god oplevelse - mere følger.

Carsten Nymann og jeg tog Ampera med på motorvejen - hvor den også kørte fint.

Det var her, vi først overhalede en Citroën Berlingo og efterfølgende en Hyundai Matrix, hvilket fik mig til at spørge: Hvilken af de to er den mest demoraliserende, underdanige, anti-macho, feministiske, familiehellige tøffelheltsbil?

Jeg mener, Berlingo er indbegrebet af en ikke bil. Noget du køber, hvis du har overgivet dig 100 procent til familien og i samme anledning givet afkald på selvrespekt, vilje, rent tøj, egne holdninger, underholding(er), selvtilsfredsstillelse (yeb, af enhver art) og måske sågar moral.

Men i en Berlingo lægger ejeren ikke skjul på det. Det står skrevet med store usylige ridser i lakken, hvilket på en eller anden måde er et forsvar. Modsat ejeren af en Matrix, som (måske) tror han kører i en rigtig bil, fordi den ikke ligner et udsalg fra postvæsenets overskudslager. Reelt kører han i noget, der er lige så (lidt) sexet som en Berlingo, den er bare mindre rummelig og praktisk! Er det ikke endnu mere patetisk, at kåge i en Berlingo-gryde uden at stå ved det?

Jeg er lige ved at tro det. Matrixs eneste forsvar er, at det tilsyneldende mest er ældre mennesker, der kører i den, hvilket selvsagt kun gør det endnu værre, for alle andre ejere.

 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...