Skat-razzia ved DHB 2009 med færdselspolitiet som back up
Skat-razzia ved DHB 2009 med færdselspolitiet som back up© bilmagasinet.dk

Skattejagt i det fri

Skat bruger offentlige arrangementer til at inddrive gæld. Det er helt vanvittigt

7. juni 2009 af Mikkel Thomsager

Argghhhh!!!! Jeg er ved at eksplodere efter en vanvittig oplevelse ved DHB2009, som fandt sted i denne weekend.

Det var ikke tossede unge, nævenyttige vagter eller dårlig betjening. Det var "Skat", som havde valgt DHB til at drive skattegæld ind!

Jeg har ofte rystet på hovedet af et tv-program ved navn "The bounty hunters" (Dusørjægerne) i hvilket et privat firma stjæler biler, både, lastbiler og andet tilbage fra de retmæssigere ejere, fordi de skylder penge for de pågældende forbrugsgoder.

"Sådanne "Wild West"-metoder bruger vi da heldigvis ikke i Danmark", klukker jeg, når jeg ser det. Men det gør vi. Faktisk er det værre.

"Skat" stod klar ved åbningen af DHB 2009 i torsdag, hvor alle gæster blev kontrolleret.
Måske fornuftigt: Der kunne være en mistanke om, at udenlandsk registrerede biler blev kørt af danskere bosat i Danmark, og der kunne være en mistanke om biler, der er så ombyggede, at de har skiftet identitet, og dermed skal betale ny registreringsafgift.

Men jeg kom i min egen, standard Audi A4 på danske plader, og til min overraskelse blev også jeg kontrolleret. Da spurgte den tydeligvis ilde berørte "Skat"-mand hvorfor, lød svaret: "Vi tjekker om du skylder os penge!"
Senere erfarede jeg, at de mente det. I hver fald en person blev afkrævet en medbragt bil, fordi han skyldte Skat penge.

Mand andre ord var Skat ude i simpel skyldnerinddrivelse. Ren inkasso-virksomhed med færdselsbetjente som back up.

Det er simpelthen ikke bare urimeligt. Det er værre end "The bounty hunters" på TV. "Skat" møder op ved festivaller, hvor de tror, der er mange skyldnere, og med færdselspolitiets hjælp, inddrage de biler, som garanti eller betaling for skattegæld. 

Tænk hvis et privat firma benyttede samme taktik. Det ville omgående føre til politianmeldelse og overskrifter i utallige aviser. Det er fuldstændig vanvittigt, det savner enhver berettigelse og kan kun fungerer til dokumentation for, at Skat er ved at blive en stat i staten, hvilket selv "Skat" burde have demokratiet alt for kært til.

Med mindre det skal opfattes som en klapjagt på deltagere ved bestemte festivals, hvilket selv sagt kun gør hele affæren endnu mere speget.

Jeg er så gal, at jeg ikke hvad, hvad jeg skal gøre ved det. Det finder jeg ud af, når jeg bliver rolig igen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...