Se redaktørens nye vinterbil(er)

Redaktørens sommer-BMW skal ikke køre til vinter. Men hvad skal han så køre i. Svaret blev ikke en, men to vinterbiler.

10. oktober 2021 af Mikkel Thomsager

Lige siden jeg fik plader på min BMW 135i Cabriolet i maj, har jeg arbejdet på næste udfordring: Hvis BMW'en er min sommerbil, hvad skal jeg så kører i til vinter?

Den oprindelige plan var at finde en meget billig bil, inspireret af Steen Bachmann, som er blevet fint kørende for få tusinde kr. (i en Saab 9-3 fra 1998) eller slå til, når det godt tilbud viste sig.

I denne uge endte det med, at jeg gjorde begge dele. Min vinterbil er således ikke én, men to biler.

Sidste år købte jeg en Mazda B2200, som jeg er blevet rigtig glad for at køre i, når jeg har ærinder, som klares bedst med en pickup. Men det er en gammel diesel, og det betyder, at jeg ikke må køre i miljøzoner, og ejerafgift er forholdsvis høj på 6.500 kr. 

I løbet af vinteren slog det mig, at løsningen ville være en benzin-pickup. Den slags findes der meget få af, med mindre man går efter gamle US-trucks. Men en dag faldt jeg over en Chevrolet S10, som netop har benzin-motor. Dem er der få af i Danmark, men en del i Sverige, hvor jeg fandt en pæn 1996'er med 145.000 km på tælleren.

Meget mere om den en anden gang.

Fra bagerst i lagerhallen

Jeg fik den hentet hjem, synet og registreret til et rimeligt beløb, sådan som det var planen.

”Det er da en fin vinterbil," tænkte jeg. Men det var der ikke enighed om blandt brugerne på matriklen, hvor bilen har hjemme. Her er vi to, og den anden, der har 75 pct. af stemmerne, var imod.

BMW'en, som nu skal i vinterhi, er leaset hos Nellemann, hvor min søn, Mads, også arbejder. En dag var vi på fælles udflugten, og endte i en Nellemann lagerhal, hvor der står mange fine biler tæt på indgangen.

I den anden ende stod en stribe ældre modeller, og her faldt jeg over en Mercedes B200 fra 2013, som så pæn ud, måske fordi den kun havde gået 55.000 km. Det er en bil, som Nellemann har fået retur efter endte leasingperiode. 

Mange af dem bliver solgt på auktion, men denne var strandet bagerst i hallen. Nellemann var klar med et tilbud, der afspejlede bilens alder, og jeg slog til. Også meget mere om den en anden gang.

Og sådan kom det sig, at min åbne BMW 135i cabriolet blev vinterparkeret for at give plads til båden en Chevrolet S10 fra 1996, og en Mercedes B200 fra 2013.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...