Sådan stemte redaktøren til AutoBest 2017 - prøv selv!

Se hvordan chefredaktør Mikkel Thomsager stemt ved kåringen af AutoBest 2017. Du kan også selv prøve at foredele stemmerne.

14. december 2016 af Mikkel Thomsager
Peugeot 3008 blev Årets Bil i Danmark. Det blev afgjort den 1. december.

Torsdag afsløres det, om Peugeot's nye SUV også vinder AutoBest-prisen. 

I Danmark var Peugeot favorit til at vinde. Om det samme er tilfældet ved AutoBest 2017 ved jeg ikke, for det er ikke nær så let at gennemskue.

Bedste billige biler

AutoBest er en europæisk kåring af den bedste biler fra i år til under 20.000 euro. Kåringen foretages af 31 motorjournalister fra 31 forskellige europæiske lande. Jeg repræsenterer Danmark.

Men i modsætning til den danske kåring, hvor jeg og alle andre danske motorjournalister fordeler 25 point efter at have udvalgt fem finalebiler uden nærmere definerede kriterier, så er der her hele 240 point, der skal fordeles i 13 kategorier blandt de fem finalebiler ved AutoBest-afstemningen.

Se hvordan jeg gjorde herunder.

Stemmesedlen til AutoBest 2017, som jeg har udfyldt den.

Fordel 240 point i 13 kategorier til 5 finalister

Det var lidt af en opgave at fordele pointene, og resultatet overraskede mig. Peugeot 3008 vandt godt nok ved min pointgivning, som da jeg stemte i Danmark, men på de efterfølgende pladser blev det ikke, som jeg ville have stemt, hvis jeg havde stemt efter den danske model.

Der har gennem tider været en del diskussion om afstemningsproceduren ved den danske kåring. Flere importører har efterspurgt en mere præcis definition af afstemningsformen eller sågar et skema som dette.

Jeg har altid været imod skemaer, fordi jeg ikke synes det er i afstemningens ånd.
Nu har jeg så prøvet at stemme efter et meget omfattende skema.


Prøve selv at udfylde skemaet, som du kan downloade her:

Stemmerne blev afgivet efter et test-arrangement på det italienske bilmagasin Quattroroutes egen testbane i Vairano uden for Milano. 

Se hvordan vi testede bilerne herunder. Vinderen afsløres torsdag d. 15. december.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, så snart du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.