Toyota Mega Web, Toyota forhandler, mange Toyota

Sådan sælger de nye biler i Tokyo

Logistik er en æressag i Japan, også når det gælder salg af nye biler, som sælges på en meget anderledes måde, end i Danmark

12. november 2017 af Mikkel Thomsager
 Toyota Mega Web, Toyota forhandler i Tokyo, Toyota SFR, 2015

Conceptbilen Toyota SFR stod på biludstillingen i Tokyo i 2015. Nu står den i Toyotas falgskibsforretning, Toyota Mega Web.

© A. Hansen

Toyota er verdens største bilproducent, og mærket har selvsagt et stort salg på hjemmemarkedet. Tokyos største Toyota-forhandler er således meget mere, end blot en bilforretning.
Fraktisk er det et helt indkøbscenter komplet med kæmpe dyrehandel, supermarked og specialforretninger og bilmuseum. Læs om Toyota historie her.

Venus Fort indkøbscentret i Tokyo-bydelen Odaiba, ligner umiddelbart et traditionel indendørs outlet, med mærkeforretning af alle slags inklusive en hel etage med dyreforretninger. 

Ser man på kortet over faciliteterne støder man på et stort område kaldet History Garage, som er et stort bilmuseum med mere en 50 klassiske biler.

 Toyota Mega Web, Toyota forhandler i Tokyo, Toyota S800 1965

Toyota Mega Web har sit helt eget bilmuseum, som ikke kunne rummer Toyota som 2800 på billedet, men mange andre modeller, der fortælle en hel historie om bilens udvikling på verdensplan.

© A. Hansen

Museet er lige som hele centret ejet af Toyota, og Toyota udgør en stor del af samlingen, herunder en særudstilling fra Toyota Motorsport, men det er bygget op som en gennemgang af bilens historie globalt set, og mange andre bilmærker fra både Japan og resten af verden er repræsenteret.

Entré er gratis, og mange kustoder over alt i udstillingener er klar til at fortælle om de udstillede biler.

 Toyota Mega Web, Toyota forhandler i Tokyo, hele programmet

Du går ikke forgæves efter nogen modeller i Toyota Mega Web. Helle programmet er til rådighed i både udstilling og testområde.

© A. Hansen

Toyota Mega Web er en Toyota forretning, der ligger i tilknytning til Venus Fort indkøbscentret, og også her er der tale om en stor og alternativ tilgang til det at sælge biler.

Selve udstillingen rummer naturligvis det komplette Toyota-program, men hertil kommer utallige andre aktiviteter, blandt andet en elbil-bane for børn, café og andre underholdningstilbud.

 Toyota Mega Web, Toyota forhandler i Tokyo, biltårn, bilelevator

Bygningen har to udstillingstårne med elevatorer, hvor kundebiler opbevares til kunden kan modtage dem.

© A. Hansen

Man der er mange andet at se på. Udstillingen omfatter også klassikere, samt andre klassikere og specialbiler fra Toyota. Da jeg besøgte stedet stod et eksemplar af den nye taxa, som Toyota håber vil overtage Tokyo inden for de næste tre år.

Den ligner en London-taxi og den er meget handicapvenlig, men den er selvfølgelig udstyret med en hybridmotor. 

Den nye Toyota-taxi havde faktisk verdenspremiere på biludstillingen i Tokyo, som var årsagen til, at jeg var i Tokyo. Ikke desto mindre stod den også på display i Toyota Mega Web.

 Toyota Mega Web, Toyota forhandler i Tokyo, Toyota Crown RS20 1959

Blandt de nye biler står gamle og fremtidsbiler. Den blå er en Toyota Crown fra 1959. Den sorte er en helt ny taxa-model, som ventes introduceret i Tokyo frem mod OL, der afholdes i Tokyo i 2020.

© A. Hansen

De nye biler står udstillet med masser af plads - som er en mangelvare i Japan i almindelighed og Tokyo i særdeleshed - mellem sig, og sælgere stod klar til svare på forespørgsler.

Der er mulighed for at få prøveture i alle modeller via en særlige prøveturs-afdeling, hvor man skal i gennem et kort "kursus", inden man får anvist en bestemt rute, man kan teste bilen på.

Vil man have en brochure med hjem, kan man trække den i automat mod betaling.

 Toyota Mega Web, Toyota forhandler i Tokyo, book en prøvetur

I testzonen får grupper en kort vejledning i rute og køremåde, inden de slippes løs i demobilerne enkeltvis.

© A. Hansen

Måske er du interesseret i...